Gündem
18 Ağu 2017 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

Star Wars hayranlarına müjde!

LucasFilm, hayranların uzun süredir beklediği müjdeyi nihayet verdi.

Star Wars evreninin önemli karakterlerinden Obi-Wan Kenobi'nin merkezinde olacağı solo filmin çalışmalarına başlandı.

Box Office Türkiye'de yer alan habere göre; Star Wars'un ön bölüm hikâyelerini ele alan üçlemede Obi-Wan Kenobi'ye hayat veren Ewan McGregor, son yıllarda sıkça solo Obi-Wan Kenobi filminin gerçekleşmesini ne kadar çok istediğinden bahsediyordu. Hatta ünlü oyuncu geçen yıl verdiği demeçte Star Wars evreninde aslında iki Kenobi filmine yer olduğundan bahsetmiş, LucasFilm'e çağrısını yinelemişti. LucasFilm, McGregor'u ve oyuncuyla birlikte benzer çağrılarda bulunan hayranları nihayet dikkate almışa benziyor.

THR'ın özel haberine göre LucasFilm, solo Obi-Wan Kenobi filmi için hazırlıklara başladı. Henüz ortada bir senaryo olmasa da LucasFilm filmi yönetmesi için bir ismi gözüne kestirmiş durumda. Bu isim -şaşırtıcı bir şekilde- Billy Elliot, The Hours ve The Reader gibi filmlere imza atan Stephen Daldry. Gareth Edwards'ın yönettiği Rogue One filminin çekimlerinde yaşanan sıkıntılar, hâlihazırda Ron Howard tarafından çekilen Han Solo filminin ilk yönetmenleri Phil Lord ve Chris Miller'ın kovulmasına kadar giden süreç gibi nedenlerle Obi-Wan Kenobi filmini çekmesi için tecrübeli bir yönetmene gidilmiş gibi duruyor.

Orijinal üçlemede Alec Guiness'in, ön bölüm üçlemesinde Ewan McGregor'ın hayat verdiği Kenobi'yi canlandıracak isim henüz netlik kazanmış değil. Umarız McGregor'un dilediği olur ve ünlü oyuncu tekrardan hayat vermek için heyecanlandığı karakteri yeniden oynama şansına erişir.