Polemik & Kulis
11 Şub 2016 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Star Gazetesi'nde atama! Görsel Yönetmenliğe ödüllü isim! (Medyaradar/Özel)

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star Gazetesi'nde bir atama gerçekleşti. Ödüllü gazeteci Görsel Yönetmenlik görevine getirildi.

2007 yılından bu yana Star Gazetesi'nde Görsel Yönetmen Yardımcısı olarak görev yapan Sinan Alemdar gazetenin yeni Görsel Yönetmeni oldu.

Meslek hayatında birçok ödüle imza atan Alemdar son olarak 2013 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyetin’den ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödül töreninde başarı ödülünün sahibi oldu.

Görsel Yönetmenlik koltuğu Levent Güneş'in ayrılığı nedeniyle bir süre önce boşalmıştı. 



Sinan Alemdar kimdir?

1981 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Lise yıllarından sonra grafik sanatlar alanında eğitim gördü. Bir süre bölgesel yayın yapan gazetelerde karikatür çizerken, edebiyat yazıları da yazdı. Tasarımla profesyonel olarak buluşması 2003 yılında Karadeniz Haber Gazetesi’nde oldu. 2007 yılına kadar burada Görsel Yönetmenlik yaptı.

Bu süreçte Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden Mizanpaj Dalı’nda birincilik alırken, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden de 2 kez başarı ödülü ald›.

2007 yılından itibaren kariyerine Star Gazetesi’nde Görsel Yönetmen Yardımcısı olarak devam ederken, burada sürdürdüğü gazetecilik mesleğine bir ödül daha katarak, 2013 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyetin’den ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödül töreninde başarı ödülü aldı.



Ödülleri:

* (2013)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ Sayfa Düzeni Dalı Başarı Ödülü,
* (2007)
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri    Mizanpaj Dalı Başarı Ödülü,
* (2006)
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri    Mizanpaj Dalı Mansiyon Ödülü,
* (2005)
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ‘Anadolu Basınını Özendirme Yarışması Mizanpaj Dalı Türkiye 1.liği.


MEDYARADAR/ÖZEL