Gündem
03 Mar 2016 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Spor medyasının gündemine hangi isimler damga vurdu?

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için her ay düzenli olarak hazırlanan Şubat ayı medya raporunda, spor dünyasının öne çıkan başlıkları belirlendi.

Bol kırmızı kartlı Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında, bir oyuncunun da hakeme kırmızı kart göstermesi aya damgasını vururken, olay uluslararası ilgi odağı olarak kayda geçti. Diğer yandan  Ziraat Türkiye Kupası maçlarının çeyrek final heyecanı devam etti. Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan  Fenerbahçe, kupa yolunda da var olduğunu gösterdi.  Galatasaray'ın  Avrupa Kupalarından 1 yıl men cezası alması ise spor camiasını şok eden olaylar arasında yer aldı. Medya Takip Merkezi'nin (MTM) hazırladığı rapora göre, ayın spor basınındaki en popüler kulüp başkanı  Aziz Yıldırım oldu. İşte araştırmanın tüm detayları…

Galatasaray,  Avrupa kupasından 1 yıl men edildi

2015-2016 sezonu gerek süper ligde gerekse  Ziraat Türkiye Kupası'nda hız kesmeden devam ederken, yaşanan gelişmeler taraftarların olduğu kadar spor basınının da gündemindeydi. Aya damga vuran olaylardan biri ise Galatarasay-Trabzonspor karşılaşmasında, hakem  Deniz Ateş Bitnel'e bir oyuncu tarafından kırmızı kart gösterilmesiydi. Olay uluslararası futbol camiasının da ilgisini çekti. Kırmızı kartların havada uçuştuğu maçta, Bitnel'in bordo mavi takımın dört oyuncusuna birden kırmızı kart göstermesi, maçtaki hararetin artmasına neden oldu. Olaylı maçın ardından hakem  Deniz Ateş Bitnel, yazılı basında bin 493, görsel medyada 122 haberle yer alırken, elektronik basında ise 10 bin 493 habere konu edildi.



Süper Lig'de lider olan  Fenerbahçe,  Ziraat Türkiye Kupası maçlarında da yarı finale doğru tam gaz yürüdü. Başarılı bir sezon geçiren Sarı–lacivertli takım, önümüzdeki yıl  Avrupa'da  Türkiye'yi temsil etme hedefine daha çok yaklaştı.

Galatasaray'a UEFA'dan finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle 1 yıl  Avrupa kupalarından men cezası geldi.  Beşiktaş'ın ise gündeminde şampiyonluk maçlarının yanında yeni stat heyecanı vardı. Mart ayında yetiştirilmesi planlanan Vodafone-Arena için geri sayıma geçildi.

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre, Şubat ayında medyada en çok konuşulan kulüpler arasında  Fenerbahçe 95 bin 970 haberle listenin zirvesinde yer aldı.  Galatasaray 95 bin 923 haberle listenin ikinci sırasında ve  Beşiktaş 66 bin 281 haberle üçüncü sırada bulunurken; listenin devamında  Trabzonspor 65 bin 562 haberle dördüncülüğe yerleşti.  Bursaspor ise 37 bin 241 haberle beşinci sırada yer aldı.

Küfür skandalı camianın gündeminde yer aldı

Sezon hızla devam ederken, sahadaki gerginlikler spor camiasını etkisi altına almaya devam etti. Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan küfür skandalı, kulüpler arasında tartışmayı da beraberinde getirdi.  Beşiktaş Başkanı  Fikret Orman, yaptığı basın toplantısında sert açıklamalarda bulunurken  Fenerbahçe kulübüne tepki gösterdi.



Şubat ayının en çok konuşulan kulüp yöneticisi 9 bin 981 haberle Başkan  Aziz Yıldırım oldu.  Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise 9 bin 300 haberle listenin ikinci sırasında yer aldı.  Trabzonspor Başkanı  Muharrem Usta 8 bin 575 haberle üçüncü sırada,  Beşiktaş Başkanı  Fikret Orman 5 bin 956 haberle listenin dördüncü sırasında yer aldılar.
Listenin beşinci sırasında ise 641 haberle  Torku Konyaspor Kulübü Başkanı  Ahmet Şan vardı.

Galatasaray'da  Mustafa Denizli dönemi sona erdi

MTM, spor kulüplerinin en çok konuşulan teknik direktörlerini de araştırdı.  Galatasaray Kulübü, yeni teknik direktörü  Mustafa Denizli'nin 1 Mart tarihinde görevinden istifa ettiğini resmi sitesinden duyurdu. Üç ay görevde kalan  Denizli, Şubat ayı boyunca 18 bin 803 haberle listenin birinci sırasında yer aldı. Sarı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Vitor Pereira 15 bin 328 haberle ikinci olurken,  Beşiktaş Teknik Direktörü  Şenol Güneş, 12 bin 254 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Milli takımın teknik direktörü  Fatih Terim, 9 bin 866 haberle listenin dördüncü ismi olurken,  Galatasaray'ın eski teknik direktörü  Hamza Hamzaoğlu, 9 bin 560 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.



Aziz Yıldırım, Persie'ye gelen teklifi reddetti…

Futbolcular arasında ise Sarı-lacivertli takımın oyuncusu  Robin Van Persie, 14 bin 124 haberle listenin ilk sırasında yer aldı. Persie'ye  Çin Ligi'nden gelen 22 milyon Euro'luk teklifi kabul etmeyen Başkan  Aziz Yıldırım, "Şampiyonluk daha önemli" açıklamasında bulundu.

Listenin ikinci sırasında  Galatasaray'lı  Burak Yılmaz 13 bin 572 habere konu oldu.  Galatasaray'dan  Çin ekibi  Beijing Guoan'a transfer olan Yılmaz'ın, yeni takımından alacağı yıllık ücretle en çok kazanan Türk oyuncu olma rekorunu  Arda Turan'dan aldığı camiada konuşulanlar arasındaydı.

11 bin 495 haberle  Sneijder Listenin üçüncü sırasında, 11 bin 495 haberle  Lukas Podolski ise listenin dördüncü sırasında yer aldılar.

Beşiktaş derbisinde 2. golü atarak galibiyette payı olan Fenerbahçeli oyuncu Nani, 9 bin 500 haberle listenin ilk beş sırasında kendine yer buldu.