Polemik & Kulis
12 Oca 2018 11:55 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:56

Sözcü'nün künyesinde dikkat çeken değişiklik! (Medyaradar/Özel)

Türkiye’nin en çok satan gazetelerinin başında gelen Sözcü’nün künyesinde bugün dikkat çeken bir değişiklik yaşandı.

Türkiye’nin en önemli muhalif gazetelerinden Sözcü’nün künyesi değişti. Son dönemde üzerinde ciddi baskı olduğu bilinen gazetenin sahibi Burak Akbay’ın ismi künyeden çıktı. İmtiyaz sahibinin yazılı olduğu alanda artık sadece Estetik Yayıncılık A.Ş. ismi bulunuyor.

FETÖ SUÇLAMASI
Geride bıraktığımız yılın mayıs ayında Sözcü Gazetesi’ne bir FETÖ operasyonu gerçekleştirilmiş ve  Burak Akbay ile 3 çalışanı hakkında FETÖ adına suç işleme gerekçesiyle gözaltı kararı verilmişti. 15 Temmuz darbe girişiminden saatler önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin fotoğrafını ve yerini paylaştığı gerekçesiyle yöneltilen ithamlar sonrası gazete, tamamı boş bir baskı yaparak Türk basın tarihine geçen bir tepki ortaya koymuştu.



TUTUKLAMA VE TAHLİYE
19 Mayıs'ta düğmesine basılan Sözcü'ye yönelik operasyonda tutuklanan internet sorumlu müdürü Mediha Olgun 120 günlük tutukluluğun ardından 21 Eylül'de, muhabir Gökmen Ulu ise 174 günlük cezaevi yolculuğunun ardından 8 Kasım'da tahliye olmuştu.

Hükümete yakın Nagehan Alçı ve Cem Küçük gibi gazetecilerden de Sözcü operasyonuna tepki gelmişti. Alçı o dönem yazılarında “Sözcü’ye FETÖ suçlaması yöneltmek FETÖ’ye bayram ettiriyor!” ifadelerini kullanmıştı. Cem Küçük ise “Allah'a inanan biri olarak söylüyorum, "Sözcü, FETÖ ile iş birliği yaptı" denemez” şeklinde bir açıklama yapmıştı.



MEDYARADAR/ÖZEL