Medya
05 Tem 2018 09:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

Sözcü yazarı MHP'den tazminat kazandı: Fakir fukarayı sevindirecek!

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın aleyhine 'tehdit' iddiasıyla açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın kendisine yönelik tehditleri nedeniyle 4 bin TL tazminata mahkum edildiğini duyurdu.

Rahmi Turan, bugünkü yazısında, “Semih Yalçın cezayı çatır çatır ödeyecek ve ben bu para ile çevremdeki fakir fukarayı sevindireceğim” ifadelerini kullandı.

İşte Rahmi Turan’ın yazısındaki ilgili bölüm...

MHP'nin herkese dayılanan, ağzından bol bol çirkin lâflar çıkan, kendilerini eleştirenlere hakaretler yağdıran bir Genel Başkan Yardımcısı var: Devlet Bahçeli'nin sağ kolu denilen Semih Yalçın bu…

İşte bu adam beni de tehdit etmiş, ölümden, rahmetli olmamdan, musalla taşımdan filan bahsetmiş, aklı sıra korkutmaya çalışıp, atıp tutmuştu!

Ben demokrat bir insanım. Her türlü eleştiriye hoşgörü ile bakarım… Ve ‘Ben nasıl eleştiriyorsam, karşımdaki de beni eleştirme hakkına sahiptir’ derim.

Fakat haddini aşmamak, küfretmemek, hakaret etmemek şartıyla…

Bu tip insanlar eleştiriyi küfür zannettikleri için Semih Yalçın da benim hakkımda düşük seviyeli sözler sarf etmişti!

Doğal olarak onu mahkemeye verdim. Milletvekili dokunulmazlığı olduğu için ceza davası açılamıyor. Hal böyle olunca, beni temsil eden Sözcü avukatları İsmail Yılmaz ve Zülbiye Şahin onun hakkında ‘Tazminat davası’ açtı.

Sonuç ne mi oldu?

İstanbul 22'nci Asliye Hukuk Mahkemesi âdil bir yargılama sonunda MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ı 4000 (Dört bin) lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Semih Yalçın cezayı çatır çatır ödeyecek ve ben bu para ile çevremdeki fakir fukarayı sevindireceğim.