Polemik & Kulis
17 Mayıs 2016 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Sözcü Haber Müdürü 'o anlar'ı anlattı: Mehmet Şimşek benim gazeteci olduğumu biliyordu!

Sözcü Haber Müdürü Emin Özgönül’e kabineden ayrılma sinyali veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, haberin ardından ‘Kendini tanıtmadı, Sözcü’ye konuştuğumu bilmiyordum’ dedi. Özgönül cevap verdi: ‘2007’den beri tanışıyoruz…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan adayının belirlenmesine saatler kala, kabinede yaşanacak değişiklikler Türkiye gündemini meşgul ediyor. En çok konuşulan konu ise ekonominin başında kimin olacağı. Sözcü Gazetesi Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül de, ekonomi dünyasının  en çok  merak ettiği konuyu bir AVM'de karşılaştığı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sordu.

Sözcü Gazetesi de Emin Özgönül ile Mehmet Şimşek arasındaki bu ayaküstü mülakatı haber yaparak birinci sayfasına taşıdı. Bir anda Ankara gündemine bomba gibi düşen bu haber, nedense Mehmet Şimşek'i korkuttu. Haberin ardından bakanlık sitesinden bir açıklama yayınlatan Şimşek, “Sözcü Haber Müdürü Emin Özgönül'ü tanımadığını, Sözcü de çalıştığını bilmediğini, kendisini sade vatandaş gibi tanıttığını ve aralarında bir mülakatın geçmediğini” söyledi.

“BUNLARI ZATEN ÖNCEDEN DE SÖYLEMİŞTİM”
Mehmet Şimşek açıklamasında, haberde yer alan sözlerini yalanlamadığı gibi ‘bunları da zaten önceden söylemiştim'  dedi. Yani Şimşek'i rahatsız eden tek konu Sözcü haber müdürüne konuşmuş olmaktı. Şimşek sade vatandaşlara söyleyebildiklerini, Sözcü Gazetesi haber müdürüne söylemekten rahatsız olmuştu.

“YANINA GİDİNCE YADIRGAMADI VE SAMİMİ DAVRANDI”
Peki gerçekten de Şimşek, konuştuğu kişinin kim olduğunu bilmiyor muydu? Sözcü Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül o gün yaşananları şöyle anlattı: “15 Mayıs 2016 günü saat 17.00 civarında, Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi’nde dolaşırken, tesadüf eseri Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek'i gördüm. Çocukları ile pazar gezmesine çıkmıştı. Sinema salonunun bulunduğu bölümde yanına gittim, hatırını sordum ve çocukları ile birlikte fotoğraf çekmek istediğimi belirttim. O sırada çocuklarına dondurma yediriyordu ve fotoğraf istemedi. Ancak ‘birlikte fotoğraf çektirelim' dedi ve koruma polisine benim cep telefonumu vererek fotoğraf çektirdik. Sayın bakan ile 2007 yılından bu yana hem TBMM kulisinden hem Ankara'daki resepsiyonlar ve etkinliklerden tanışıyoruz. Yanına gidince de yadırgamadı ve samimi davrandı. Benim gazeteci olduğumu bildiği konusunda bir kuşkum yoktu. Yeni kabineye girmeyeceği yönündeki yorumları hatırlattım, ayaküstü kısa cevaplar verdi. Sonra da teşekkür ederek yanından ayrıldım…''

“KONUŞTUĞU KİŞİNİN GAZETECİ OLDUĞUNU BİLİYORDU”
Uzun lafın kısası, Mehmet Şimşek ‘Zaten her platformda söylediğim sözlerdi' dediği açıklamalarını yaparken, konuştuğu kişinin gazeteci olduğunu biliyordu. Tek bilmediği, ertesi gün Sözcü'de ‘İlk kez bir bakan Sözcü'ye konuştu' başlığını görünce alacağı tepkiyi sezememesiydi. Sade bir vatandaşla yaptığı konuşmayı Sözcü'den bir gazeteciye yapmasının Sayın Şimşek'i bu denli korkutması, akıllara AKP'li bakan ve milletvelillerinin üzerindeki Saray baskısını getirdi.

SÖZCÜ