Gündem
28 Mayıs 2017 04:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

‘Sözcü aleyhine tanıklık yapan 3 isim kim, açıklayın’

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sözcü çalışanı Mediha Olgun ve Gökmen Ulu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sözcü çalışanı Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Karaca, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu karar, ülkemiz demokrasi ve basın tarihine maalesef talihsiz bir yargı içtihatı olarak geçmiştir. İçtihat diyoruz; çünkü bu kararın, açık yasa hükümleri yerine, zorlama bir yoruma dayalı olarak verildiği çok belirgindir. Kararın, gazetecilik ve internet haberciliği konusunda tecrübe ve bilgi sahibi olduğu belirtilen 3 kişinin tanıklığı neticesinde alındığının açıklanması ise oldukça manidardır. Bu ülkede, ne zamandan beri gazeteciler, somut hukuki deliller yerine, bir başka gazetecinin kişisel/keyfi yorumlarına dayalı tanıklığı ile tutuklanıp hapse atılmaktadır? TGF olarak bu kişilerin de adıyla, sanıyla kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz. Türkiye'de zaten tartışmalı bir durumda olan düşünce, ifade ve basın özgürlüğü; bundan böyle sadece kağıt üzerinde tarif edilen kavramlar konumuna indirgenmiştir. Bu da demokrasinin rafa kaldırılmak istenmesi anlamına gelmektedir. TGF, zor günler yaşayan meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmaya kararlıdır.”