Magazin
30 Eyl 2015 18:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Sosyal medyayı karıştıran iş ilanı: Fıstık gibi hatun arıyoruz

Bir ajansın müşteri temsilcisi için verdiği iş ilanı sosyal medyayı ikiye böldü.

Facebook hesaplarından sarışın bir kadın fotoğrafıyla verdikleri ilan tepki çekince ajans Facebook sayfasını kapattı.

İşte sosyal medyada tartışılan o ilan;



Ajans sosyal medyada gelen tepkiler üzerine bir kamuoyu duyurusu yayınladı. Daha sonra da Facebook sayfasını kapattı.

Ekşi Sözlük'te gündem olan konuya kullanıcılardan farklı tepkiler geldi:

-Şoka uğratan ilandır. sözlükte aradım ama başlığına rastlayamadım. cinsiyetçi çok ilan görmüştüm ama bu kadar bodoslama dalanına da ilk kez rastlıyorum. yazık, iş hayatı kimlerin elinde. (mary wollstonecraft)

-Bir feminist olarak hicbir sorun gormedigim ilan. cinsiyetcilik yok, cinsellik kullan imasi dahi yok. tek tepki ceken yer ilk cumle. fistik gibi hatun aramak. ama gelin egri oturalim dogru konusalim. guzel bir kiz/erkek oldugu zaman daha cok ilgileniyoruz islemle. sahsen guzel cocuk satis yapiyorsa bakkalda bile onu tercih ederim. (ay cok zekiyim)

-şirinlik komiklik yapalım derken lakaytlığın dozunu biraz kaçırmışlar ama o kadar (huysuzbeyinsendromu)

-Neden bu kadar kızıldığını, hatta neden kızıldığını anlamadığım olay. Arkadaşlar, hemen hemen bütün sektörlerde, mevzubahis iş bölümü hep "fıstık" gibidir ve aranan kriterlerin en başında da bu vardır. şimdi biri çıkıp yazmış, kabak onun başına patlamış. (strong young man of the rising sun)

-Bal gibi cinsiyetçiliktir. erkek elemanlarında yakışıklılık aramadıklarına göre dünyanın her yerinde cinsiyetçiliktir. bir tek türkiye'de 'adamlar harbi konuşmuş abi' tepkisiyle karşılanır. (after all this time)