Gündem
26 Eki 2016 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Şortlu hemşireye tekme atan saldırganın davasında şok karar!

Otobüste bir hemşireye şort giydiği için tekme atan saldırganın yargılandığı ilk duruşmada tahliye kararı verildi.

Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme attığı gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

İLK DURUŞMASINDA TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verdi. Saldırıya uğrayan Terzi, kararın ardından gözyaşlarına boğuldu.

SALDIRGAN KENDİNİ 'RUH SAĞLIĞIM BOZUK' DİYE SAVUNDU
Sanığın duruşmadaki ifadeleri, dinleyenleri adeta çileden çıkardı. Ruh sağlığının bozuk olduğu iddiasını sürekli dile getiren sanık Abdullah Çakıroğlu ifadesinde şunları söyledi:

"Murat diye bir hoca efendi vardı. Bu hoca efendiye gitmiştim 2 yıl önce. İlaç vermişti bana iyi olmuştum. Bu hoca efendi en son hastalığım kendi kendime konuşma hallerim artmıştı. Aradım kendisini ilaçları bana göndermesini istedim. Kendime geldim çalışmaya başladım. 1,5 yıl kimseye bulaşmadım. En son çalıştığım yerde bir tartışma oldu, nüksetti hastalığım oradan çıktım. Kendimi bir süre sonra iyi hissettim ve çalışmaya başladım. Yine kendi kendime konuşma bağırma çağırma hallerim arttı.

"OTURUŞU MÜSTEHCENDİ"
Bahsettiğim hocadan telefonda ilaçları istedim. Telefonda kendisiyle görüşme kaydı var. İki gün üst üste nöbete kalınca psikolojim bozuldu, konyşma seanslarım arttı. Otobüsteski hadise vuku buldu. Otobüste daha önceden tanımadığım bayanı gördüm. Oturuşu müstehcendi. Kendisine doğru oturmasını söyledim. Suratıyla sanane anlamında bir işaret yaptı ben önüme döndüm. Sonra hazmedemedim bunu istem dışı reflekste bulundum.

"YAPTIĞIMI DA BAYANIN OTURUŞUNU DA DOĞRU BULMUYORUM"
Yaptığımı doğru bulmuyorum bayanın oturşunu da doğru bulmuyorum. Benim hastalığım nüksettiği zaman yüzüm simsiyah olur. Bilgisayarımda bir tane resmim vardır, yüzümün rengi simsiyah olmuştur. Hastalığımın boyutunu gösteriyor ve burada sara hastalığım olduğunu anladım. Her zaman değil ayda yılda bir olan hastalıktır. Oturuşunu doğru bulmadım. Kendisini uyardım, hiç umursamadı. Oturuşunu düzeltmeyince bu olay vuku buldu.

"BAYILDIĞINI SÖYLEDİ AMA BAYILMADI"
Bayan bayıldığını söylemiştir ama bayılmamıştır. Hem otobüste hem de hastanede tartaklandım.

"HAPİSHANEDE PSİKOLOJİK SALDIRIYA UĞRADIM"
Hapishanede psikolojik saldırıya uğradım. Sonuçta bu olayda sara hastalığımın etkisi büyüktü. Çalıştığım ortamdaki arkadaşlarıma da sorabilirsiniz. Kendi kendime konuşmam artmıştı, saldırma eğilimim de. Erenköy'ün haricinde başka bir yerde tedavi görmedim. Hoca efendiye gittim, cinler musallat olmuş dediler. Ortak yaşam alanına yakışmayacak şekilde giyim kuşamı vardı. Orada aile var, çocuk var, herkesin ruh dünyasını etkiliyordu.

"BENİM ŞEHVET DUYGULARIMI KABARTMADI AMA.."
Kuranı Kerim'de doğrular birinci derecede yazamaktadır. Kadının örtüsünün olması gerekir. Aksi halde insanları suça teşvik ve tahrik ediyor. İnsanın şehvet duygularını kabartıyor. Benim şehvet duygularımı kabartmadı ancak kendine yakışmadığı için istem dışı davranışta bulundum..."

AYŞEGÜL TERZİ: YENİDEN YAPMASINDAN KORKUYORUM
Karakolda söylediklerinin tam yazılmadığını söyleyen Ayşegül Terzi, sanığın hiçbir suçlamasını kabul etmedi. Sanığın eylemini dine bağlamasını doğru bulmadığını söyleyen Terzi, "Sanık evime çok yakın oturuyor, serbest bırakırsanız bunu bana tekrar yapabileceğini düşünüyorum" dedi.