Gündem
26 Tem 2016 08:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

Son dakika... Nazlı Ilıcak Bodrum'da gözaltına alındı!

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan ve Ankara'da olduğu iddia edilen Nazlı Ilıcak yakalandı.

FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında, gazeteci Nazlı Ilıcak gözaltına alındı.

15 Temmuz'daki girişim sonrası başlatılan soruşturmada, dün, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı çıkmıştı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talebi üzerine, IIlıcak'ın İstanbul'daki evinde arama yapılmış, 72 yaşındaki gazetecinin Bodrum'a gittiği saptanmıştı.
Bodrum'daki evinde ve teknesinde yapılan aramalar sonuç vermemiş ve Ilıcak dün gözaltına alınamamıştı.

Sıcak gelişme bu sabah erken saatlerde yaşandı ve Nazlı Ilıcak'ın Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde gözaltına alındığı belirtildi.

HAKLARINDA KARAR ÇIKAN İSİMLER

42 isimden 5'i dün gözaltına alınmıştı. Bu isimler Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'dı. Haklarında yakalama emri çıkarılan isimler ise şöyle:

"Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, Ayşe Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin."