Reklam PR
21 Mayıs 2014 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Soma Holding ile PR ajansı yollarını ayırdı

Soma Holding ile PR ajansı Accord İletişim arasındaki anlaşma feshedildi.

Soma Holding ile PR ajansı Accord yollarını ayırdı. Accord iletişim, ve Başkanı Sema Demiral basın toplantısı spnrasında gazetecilere yönelik tavırları nedeniyle çok eleştiri almıştı.

Edinilen bilgilere göre bu ayrılık kararına basın toplantısı değil, şirket hakkında başlayan hukuksal süreç neden oldu. Hukuksal sürecin başlamasıyla birlikte PR şirketinin iletişim konusunda yapabileceği birşey kalmadığı için anlaşma da karşılıklı olarak fesh edildi.

Soma Holding’in maden kazasının 4′üncü gününde yaptığı basın toplantısı çok konuşulmuştu. Toplanyıda PR ajansı yöneticisi Sema Demiral da birbirlerinin sorduğu soruların cevabının verilmesini beklemeden yeni sorulşar soran gazetecilerin üslubu da eleştiri toplamıştı.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği toplantı ile ilgili bir açıklama yaparak “Düzenlenen basın toplantısının tam anlamı ile raydan çıkmasında birinci dereceden sorumlu Soma Holding’in PR şirketidir. Kamuoyunu bilgilendirmek için orada bulunan onlarca gazetecinin bazı sorularının yaşanan acının büyüklüğüne bağlı olarak doğrudan bir hayli suçlayıcı bir üslup içermesi bu gerçeği değiştirmiyor” demişti.

PR şirketinin bu sürecin sonunda sosyal medyada boykot edilmiş. Sema Demiral’ın ismi birkaç gün ara ara Twitter’da Trending Topic listesine girmişti.