Gündem
04 Oca 2010 12:39 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:02

ŞOK!.. BABA UZAN'IN MEKTUBU ANKARA'YI KARIŞTIRDI!.. PEKİ KEMAL UZAN NEREDE?

"Bunca zamandır Türkiye'den uzak olan Kemal Uzan ve çocuklarının uzun kulakları(!) varmış."

Ankara uzunca bir zamandır 'kozmik' aramalar ve cunta iddialarıyla 'kafese' alındığı için dengesi bozuldu.


Tabiri caizse ortalık toz duman.


Bu hengâmede sıcak gündemle ilgisi olmayan ama bizatihi kendisi de çok ilginç gelişmeler de yaşanıyor.


Mesela Uzan ailesinin 7 yıldır yurtdışında firarda olduğunu sanıyorduk. Daha doğrusu devlet öyle sanıyor ve Kırmızı Bülten'le tüm dünyada arıyordu. Oysa Kemal Uzan buralardaymış ve şirketlerinin akıbetini takip ediyormuş(!)


Malum olduğu üzere Uzan ailesi Türkiye'nin en büyük sermaye gruplarından birisiydi. İnsanın başını döndüren güce ve paraya sahiptiler.


Hatta dönerli-pilavlı-konserli seçim kampanyası ile az daha Meclis'e temsilci bile yolluyorlardı. Fakat 2003 ortasında Uzan ailesi için deniz bitti ve TMSF İmar Bankası'na el koydu. Bankanın içi 'bugün bile hâlâ net olarak çözülemeyen bir sistemle' boşaltılmıştı. Ardından da aile fertleri için dava açıldı. Polis Rumeli Holding'i bastığında Kemal Uzan ailesi ile birlikte helikopterle kaçtı. Oğlu Hakan Uzan da lüks yatı ile çıktığı mavi turdan hâl dönemedi(!)


İşte 2003'te yurtdışına çıkan Uzan ailesi ki sonradan Cem Uzan da bu listeye dahil oldu, o gün bugündür kayıp. Görüldükleri yerlerle ilgili efsaneler kulaktan kulağa yayıldı. Kırmızı Bülten'le aranıyor. Gerçi onlar aranırken bazı Ortadoğu ülkelerinde yeni şirketler kurduğu da tespit edildi ama yakalanıp iade edilemediler.


2010 yılı başında bu konuya neden döndük? Uzanlar'ın hayatından bin bölümlük bir Brezilya dizisi çıkar ama konumuz firarda olan baba Kemal Uzan'ın Ankara'yı karıştıran ihbar mektupları.


Bunca zamandır Türkiye'den uzak olan Kemal Uzan ve çocuklarının uzun kulakları(!) varmış. TMSF başta olmak üzere Maliye ve yargı bürokrasisinde ne olup bittiğinden anında haberdar oluyorlar. Baba Kemal Uzan, 'uzun kulakları' sayesinde edindiği bilgileri ihbar mektubu haline getirip ilgili kurumlara yolluyor.


Son olarak Adabank'ın satışı ile ilgili olarak Başbakanlık'a ihbar mektubu yolladı. Kemal Uzan mektuba imzasını atmış ama ihbarın nereden yapıldığına dair en ufak bir iz yok. Dile getirilen noktaları ciddiye alan Başbakanlık, Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi. Uzmanlar Uzan'ın iddialarını araştırıyor. Duyumlara göre de 'çok uzaklardaki' Kemal Uzan çok sağlam bilgilere sahip. Hatta deniyor ki, "Burada olsa ancak bu kadar konuya hakim olabilirdi." Bunu şöyle de yorumlamak mümkün; kendileri yurtdışında olan Uzanlar'ın içeride sağlam bir ekibi var. Teftişten ne çıkar şimdilik bilmek zor ama Uzanlar'ın uzunca bir süre daha gündemimizde olacağı kesin gibi.


Adem Yavuz Arslan/Bugün