Gündem
14 Eyl 2014 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Sivil polis zannedilen Cihan ekibine linç girişimi

Cihan Haber Ajansı (Cihan) kameramanıyla şoförünü sivil polis zanneden mahalle sakinleri, basın aracına saldırdı.

Şişli'de polis ekipleri, bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen şahsı gözaltına aldı. Olayı duyan mahalle sakinleri, polis merkezine taş ve sopalar fırlattı. Olay yerine giden Cihan Haber Ajansı (Cihan) kameramanıyla şoförünü sivil polis zanneden mahalle sakinleri, basın aracına da saldırdı.

Darp edilen şoför ve haber kameramanı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çeşitli tetkikler yapıldıktan sonra ilerleyen saatlerde taburcu edilen Cihan ekibi, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

Olay, Kuştepe Mahallesi, Kuştepe Polis Merkezi'nde, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, polis ekipleri bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu şüphesiyle bir şahsı polis merkezine götürdü.

Olayı duyan mahalle sakinleri polis merkezine taş ve sopalarla saldırdı. Karakola çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilerek kalabalığa müdahale edildi.

MAHALLELİ SİVİL POLİS SANDI CİHAN EKİBİNE SALDIRDI

Basın mensupları olayı duyarak, Kuştepe Mahallesi'ne gitti. Basın aracını sivil polis ekibi zanneden mahalle sakinleri linç girişiminde bulundu. Aracın etrafını eli sopalı yaklaşık 40 kişinin sarmasıyla araç sürücüsü Ş.Ş., olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ara sokakta yolu kesilen Cihan Haber Ajansı'nın basın aracına, elleri sopalı ve taşlı grup saldırmaya başladı.

Otomobil içinde bulunan araç sürücüsü Ş. Ş. ile haber kameramanı A.U. kalabalığın saldırısına uğradı. Saldırıda Ş. Ş. ile A.U. mahalleden yaya olarak kaçarak esnafa sığındı. Hastaneye götürülen Cihan Haber Ajansı'nın şoförü ile kameramanı tedavi altına alındı. Araçta da maddi hasar meydana geldi. Çeşitli tetkikler yapıldıktan sonra ilerleyen saatlerde taburcu edilen Cihan ekibi, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİ ŞAHIS ZIRHLI ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜ

Polis merkezine saldırıda bulunan 300 kadar mahalle sakiniyle çevik kuvvet arasında çatışma çıktı. Çatışma esnasında polisler şüpheli şahsı zırhlı araçla karakoldan götürmek istediği esnada saldırıya uğradı. Kontrolden çıkan öfkeli vatandaşlar etrafa saldırmaya başladı. Çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenenler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mahallede gerginlik devam ediyor. Polis tarafından gözaltına alınan şahsın, ilk ifadesinde çocuğa cinsel istismarda bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.