Gündem
29 Mayıs 2015 18:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Şırnak'ta Hüda-Par ve HDP çatışması: 2 ölü

Şırnak'ın İdil İlçesinde Hüda-Par ile HDP'liler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Şırnak’ın İdil İlçesinde seçim çalışması yapan Hüda-Par ile HDP’liler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca Köyü'ne bugün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre Hüda- Par taraftarları, gelen HDP'li grubu köye almak istemeyince olay çıktı.

HDP'lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve Hüda- Par taraftarları arasında çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada Hüda- Par'lı gruptan 38 yaşında Abdülcelal Talayhan ile 34 yaşındaki Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı. Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Hüda- Par'lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti. Tekbir getiren Hüda- Par'lı grup, HDP'liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alındı.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'taki HDP - HÜDA-PAR kavgası için "İnşallah yanlış haberdir. Ama 2 kişi hayatını kaybetmiş deniyor. Hayatını kaybedenler hangi taraftan, bilmiyorum. Kim olursa olsun büyük acıdır. Halkımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum" dedi.