Televizyon
16 Eyl 2015 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Şirin Payzın'dan şaşkına çeviren sözler: HDP'lilere ekran ambargosu var!

90'lı yıllarda televizyonlar üzerinde baskı kurulduğunu anlatan Şirin Payzın söyledikleri ile herkesi şaşırttı.

CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programında, Şirin Payzın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ı ağırladı.

90'lı yıllarda Güneydoğu'yu Kürt meselesi üzerine çalışanların ekranlara çıkartılmadığını, aynı şekilde Refah Partilileri programına çıkaranların uyarıldığını, televizyonlar üzerinde baskı kurulduğunu anlatan Şirin Payzın söyledikleri ile herkesi şaşırttı.

Payzın, HDP'lilere uygulanan ekran yasağından söz etti ve "CNN Türk için söylemiyorum, başka kanallar için söylüyorum... HDP'lileri ekrana çıkaramıyoruz... PKK propagandası yapıyor diye tepki geliyor" dedi.

AK PARTİ KİMSEYE EKRAN YASAĞI OLMAYACAK DİYEREK İKTİDARA GELDİ

Şirin Payzın şöyle konuştu:

"90'lı yıllarda Kürt meselesini izleyenlere ekrana çıkartılmama yasağı geliyordu. Baskı kuruluyordu televizyonların üzerine. Bir Refah Partiliyi programınıza çıkarınca, Refah Partisine oy verince ne deniyordu? İran'a git, Suudi Arabistan'a git. Başörtülü kadınları ekrana çıkarmak bile söz konusu değildi. Gazeteciler bu baskılar ile uğraşıyordu.

AK Partililer ne diyerek iktidara geldi? 'Bunları bir daha asla kimseye yaşatmayacağız. Bizim dönemimizde kimse tehdit edilmeyecek! Kimseye ekrana çıkma yasağı konulmayacak...' Peki geldiğimiz nokta ne?

CNN TÜRK İÇİN SÖYLEMİYORUM! HDP'LİLERİ ÇIKARAMIYORUZ

Şirin Payzın'ın bu cümleleri üzerine Mahçupyan "Kimi çıkaramıyoruz ekrana?" diye sordu ve şu yanıtı aldı:

"HDP'lileri çıkartabiliyor muyuz? Çünkü çıkardığınız zaman otomatikman PKK'lı deniyor. Başka kanallar için söylüyorum. CNN Türk için söylemiyorum. Bir HDP'linin sözünü koyduğunuz zaman, Mithat Sancar ile röportaj yapıyoruz, otomatikman şöyle deniyor: PKK Propagandası yapıyorsunuz.Sancar HDP milletvekili."

MAHÇUPYAN: KAVGA ORTAMINDA TEPKİLERE HAZIR OLMAK LAZIM

Mahçupyan bu cümleler üzerine dikkat çeken bir yorum yaptı:

"Bu kavga ortamında, medyanın da çok fazla nesnel olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. O da kavganın parçası. Bu olaydan sonraki tepkilere hazır ve razı olmak da lazım."