Gündem
08 Mar 2015 12:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Önder Aytaç'tan bomba tweet: Evet İngiltere'ye gittim ama döneceğim ve...

Hakkında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması sebebiyle yakalama kararı çıkarılan Önder Aytaç, İngiltere'ye gitti. Sosyal medyada 'Neden kaçtın?' sorularıyla karşılaşan Aytaç, 'ekmek parası' için gittiğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten yargılandığı davaya gelmediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ama İngiltere’ye kaçan ve cemaatçi kimliği ile tanınan eski polis Önder Aytaç’tan ilginç bir açıklama geldi.
Sosyal medya hesabından mesaj atan Aytaç, Türkiye’ye dönüp cemaatin kontrolünde olduğu iddia edilen Polis Akademisi’ne başkan olma hayalleri kuruyor.
17 KASIM'DA EŞİYLE BİRLİKTE ÇIKIŞ YAPMIŞ
Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği iddia edilen Aytaç’ın yakalanması için Erdoğan’ın avukatı Burhanettin Sevencan mahkemeye talepte bulunmuştu. Bu talebi haklı bulan mahkeme önceki gün yakalama kararı çıkardı. Kayıtlı adreslerinde bulunamayan Paralel Yapı’nın kalemşörü Aytaç’ın eşiyle birlikte 17 Kasım 2014’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığı belirlendi.
"POLİS AKADEMİSİNE BAŞKAN OLACAĞIM"
Sosyal medya hesabından mesaj atan Aytaç, “ekmek parası için İngiltere’ye kaçtığını” yazdı. Hayalini de paylaşan Aytaç, “Hukuksuz olarak Polis Akademisi’ndeki görevime son verildiği ve yargı sürecinde hakkımı aradığım bu süreçte İngiltere’de 1 think tank kuruluşunda analizci olarak & 1 diğer ülkede de üniversitede öğretim üyesi olarak çocuklarımın maişetini sağladığım için Türkiye’de değilim. Ama ileride kesinlikle bağımsız yargıdan haklarımı alarak Polis Akademisi’ne geri döneceğim ve hatta Polis Akademisi Başkanı da olacağım” diye yazdı.
NASIL GİTTİ?
Önder Aytaç’ın yurtdışına kaçışında da "Paralel Yapı" şüphesi var. Ankara’daki "Paralel Yapı operasyonları" kapsamında gözaltına alınan ancak serbest bırakılan 18 şüpheli için Savcılık itirazıyla tutuklanma kararı çıkarılmıştı. Ancak karar, UYAP sistemine “arıza bulunduğu” gerekçesiyle 24 saat sonra yüklendi. Aytaç’ın bu gecikmeden faydalanarak firar ettiği düşünülüyor



Kaynak: Star Gazetesi