CineRadar
14 Eki 2016 08:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Sinemalarda Cehennem macerası

Sinema gişeleri hareketlenmeye başladı. Yerli film istilası devam ederken gişe bombası yabancı filmler de bir bir vizyona giriyor.

Bu hafta çok satan bir roman kahramanı olan Robert Langdon’ın yeni gizem macerası Cehennem dikkat çekiyor. Hikayesi Türkiye’ye kadar uzanan bu film bakalım uyarlandığı eserin tadını verecek mi?

Yerli filmlerimiz ise Aslı Özge’nin yönettiği Ansızın hariç gişe odaklı işler. Klasik olarak yine bir şive (Karadeniz) komedisi olan Seni Seven Ölsün, yine bir sıradan insan mafyaya karşı macerası olan Yolsuzlar Çetesi, yine gençlik aşklarından medet uman Oğlan Bizim Kız Bizim ve yine bir cinli korku filmi; Berzah: Cin Alemi… Gişe sinemamızın yapmayı sevdiği her şey tek bir haftaya girmiş, yanına da bir festival filmi, tam olmuş işte… Böyle bakınca ülke sineması size de çok tatsız tuzsuz gelmiyor mu?

Robert De Niro boksörleri oynamayı seviyor. Bu filmlerin hiçbiri bir Kızgın Boğa olmayacak ama Demir Yumruk meraklı bir seyirlik, bu haftanın yabancı film alternatifi…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Cehennem (Inferno)

Ron Howard’ın yönettiği ve Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster ile Irrfan Khan’ın oynadığı Cehennem (Inferno), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Simgebilim Profesörü Robert Langdon başından vurulmuş bir halde hastane odasında gözlerini açar fakat hiçbirşey hatırlamaz. Kendini bir anda ipuçlarını Dante’nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur. Semboller zinciri Langdon’ı insanlık tarihini sonsuza dek değiştirebilecek çok farklı bir mekâna sürükler. Burası üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbul’dur.

Seni Seven Ölsün

Cem Tabak’ın yönettiği ve Hüseyin Avni Danyal, Alper Saldıran, Fulya Zenginer ile Sait Genay’ın oynadığı Seni Seven Ölsün, NTC Medya tarafından vizyona çıkarılıyor.



Seni Seven Ölsün, birbirine aşık olarak evlenen çiftlerin trajikomik bir şekilde öldüğü Karadeniz yöresindeki Kısmetli beldesinde yaşananları anlatıyor. Mezarlığında, ölecek adamı gömecek yer kalmayan bir kasaba. Kasabanın çözüm odaklı, otoriter Remzi Başkan’ı. Aşıkların vuslata ermeden mutlaka öldüğü bir kadere inanış. Tüm bu karmaşa arasında elbette yine aşk, yine Karadeniz insanının dünyaya ve kadere meydan okuyan o ünlü deli cesareti.

Yolsuzlar Çetesi

Ali Ayyıldız’ın yönettiği ve Osman Sonant, Beyti Engin, Kadir Çöpdemir ile Pascal Nouma’nın oynadığı Yolsuzlar Çetesi, Kar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fiko ve Kamil bankadan ve tefeci Rıfat’tan aldıkları paralarla bir büfe açarak var olma mücadelesi veren iki kafadardır. Rıfat hem evleri hem de dükkânı almak için elindeki senedin ödeme tarihini erkene çekince ikili sıkışır. İşlerini toparlayıp para kazanmak için mahallenin bitirim öğrencisi Cafer ile anlaşırlar. Fiko ile Kamil, borçlarını denkleştirmeye çalışırken bir başka mafya babası Süleyman ile Rıfat’ın savaşının tam ortasına düşerler.

Oğlan Bizim Kız Bizim

Semra Dündar’ın yönettiği ve Aras Aydın, Melis Babadağ, Bala Atabek ile Emrah Şahan’ın oynadığı Oğlan Bizim Kız Bizim, Kült Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



5 yıllık sevgilisinden yeni ayrılan beyaz yakalı Zeynep, radyodan kazandığı tatile en yakın kız arkadaşıyla giderken, aşka hiç inanmayan oto tamircisi Barış da bu tatile kankası Emrah’ı götürür. Tanıştıkları andan itibaren birbirinden nefret eden gençlerin tatilinin çoğu birbirlerine bu tatili zehir etmekle geçer. Barış ve Zeynep birbirlerine aşık olurlar ancak aşklarını yaşamaya fırsat kalmadan Zeynep’in eski sevgilisi ansızın çıkagelince bütün işler karışır.

Demir Yumruk (Hands of Stone)

Jonathan Jakubowicz’in yönettiği ve Robert De Niro, Edgar Ramirez, Usher Raymond ile Ruben Blades’in oynadığı Demir Yumruk (Hands of Stone), PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, efsanevi Roberto Durán ve antrenörü Ray Arcel’in, birbirlerinin hayatlarını nasıl değiştirdiklerini konu ediyor. 1964’ten 1983’e kadar boksun altın çağında geçen film, Durán’in Sugar Ray Leonard’la olan meşhur rekabetinin gerçek hikâyesini anlatıyor. Robert De Niro, Ray Arcel’i; Edgar Ramirez de Durán’i canlandırıyor. Durán, Kuzey Amerika’nın en iyi Amerikalı boksörleriyle karşı karşıya geliyor.

Berzah: Cin Alemi

Ahmet Can Kasap’ın yönettiği ve Ufuk Kaplan, Kemal Burak Alper, Nilüfer Aydan ile Berna Üçkaleler’in oynadığı Berzah: Cin Alemi, Film Stop tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film öyküsünün İstanbul, Üsküdar’da metruk bir evde bulunan ses kayıtlarının dinlenip, yerel halkla görüşmeler yapılarak oluşturulduğu belirtiliyor. İntiharların, cinayetlerin ve cinlerin gölgesi altında geçen hayatlar… İnsanlardan kendini soyutlamış olarak hayatına devam eden Mete, kendisine musallat olan birtakım varlıkların kontrolü altındadır. Geçmişin karanlığı ve döndürülemez bir lanet bu insanları felâkete sürüklemektedir…

Ansızın

Aslı Özge’nin yönettiği ve Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hans Zischler ile Sascha Alexander Gersak’ın oynadığı Ansızın (Auf Einmal – All of a Sudden), Memento Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, şiddeti önceden kestirilemeyen bir olayın insanı kendi zayıflıklarıyla karşı karşıya bırakması sonucunda hayatını sorgulamasını konu alıyor. Karsten’in dairesindeki parti bittiğinde, Anna dışındaki konuklar ayrılır. Bu gizemli kadına hayranlıkla yaklaşan Karsten’ın hayatı felâkete dönüşecektir. Sakin taşra kasabasında hayal kırıklığı öfkeyi ateşleyecek ve sonunda kötülük yüzünü gösterecektir.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.