CineRadar
22 Nis 2016 09:04 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:52

Sinemalarda bu hafta hangi filmler var?

Hollywood yine masal anlatıyor, Türk sineması da başını kötü gişe komedilerinden kurtaramıyor. Tam 11 yeni filmin gösterime girdiği 22 Nisan haftasında seyredilebilecek film sayısı çok az!

Yine de Zeki Demirkubuz’un Kor’u, Avcı: Kış Savaşı ve Tom Hanks’in başrolü kaptığı Kral İçin Hologram için sinemanın yolu tutulabilir!

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Avcı: Kış Savaşı

Cedric Nicolas Troyan’ın yönettiği ve Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt ile Jessica Chastain’in oynadığı Avcı: Kış Savaşı (The Huntsman: Winter’s War), 22 Nisan 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

Kötü kraliçe Revenna, iyi kız kardeşi Freya’nın buz gücünü ortaya çıkarır ve kalbini sevgiye karşı dondurur. Kuzeye çekilen Freya, koruyucuları olarak avcılardan oluşan bir ordu yetiştirir. İki kraliçe arasındaki savaş tırmanırken, aralarında duran kahraman, Freya’nın en seçkin avcısı Eric’tir. Eric, kalbini kaptırdığı tek kadın olan savaşçı Sara ile birlikte Freya’ya kız kardeşini yenmesi için yardım etmelidir.

Kral İçin Hologram

Tom Tykwer’in yönettiği ve Tom Hanks, Ben Whishaw, Sarita Choudhury ile Tom Skerritt’in oynadığı Kral İçin Hologram (A Hologram for the King), 22 Nisan 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



2010 ekonomik krizinden sonra, depresif, yeni boşanmış ve işini kaybetmiş Amerikalı Alan Clay hayatının anlaşması olacağını düşündüğü bir iş için Suudi Arabistan’a yollanır. Amacı Suudi kralına hologram telekonferans sistemi satabilmektir. Yerel gelenekler ve şaşırtıcı bürokrasi işleyişine alışmaya çalışırken tanıştığı taksi şoförü ve Arap doktor ile hayatını yoluna koyar.

Kor

Zeki Demirkubuz’un yönettiği ve Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk ile İştar Gökseven’in oynadığı Kor, 22 Nisan 2016’da Bir Film dağıtımıyla Mavi Film – Bredok Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kocası Cemal, bir iş için gittiği Romanya’da tutuklanınca acilen ameliyat olması gereken çocuğuyla bir başına kalan Emine, kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı ama Cemal’le evlenen genç kadının ve çocuğunun durumuna kayıtsız kalmaz. Aylar sonra İstanbul’a dönen Cemal, Ziya’nın çocuğunu ameliyat ettirdiğini öğrenir. Emine’yi çok kıskanan Cemal, durumla görmezden mi gelecektir?

Kabr-i Cin: Mühür

Volkan Adıyaman’ın yönettiği ve Halit Karaata, Sevil Uyar, Burcu Küçük ile Orhan Milli’ın oynadığı Kabr-i Cin: Mühür, 22 Nisan 2016’da Cine Film dağıtımıyla Metronom Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yüzyıllar önce iyi bir cin tarafından yazılan kitabın, 1915 yılında, yanlış ellere geçmesi, huzurlu bir köy olan Yolçatı’da felâketlerin başlamasına yol açar. Kudret Ağa ile evlendirilen Zöhre, sevdiği genç Selim’in intihar etmesiyle, intikam için büyüyü son çare olarak görür. Korucular tarafından asırlardır saklanan kitabı, arkadaşı Hacer ile ele geçiren Zöhre, büyüyü yanlış uygulayınca, Azazel cini serbest kalır ve kanlı olaylar başlar.

Genç Pehlivanlar

Mete Gümürhan’ın yönettiği ve Muhammed Ceylan, Beytullah Onur, Harun Kılıç ile Baran Kendirlioğlu’nun oynadığı belgesel film Genç Pehlivanlar, 22 Nisan 2016’da M3 Film dağıtımıyla Roni Film – Ret Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 çocuk, geleceğin güreş şampiyonları olabilmek için birçok zorluğa göğüs geriyor. Genç Pehlivanlar’ın kahramanı olan bu çocuklar, bir yandan da erkek egemen bir ortamda ergenliğin bildik sıkıntılarını yaşıyorlar. Film, yönetmenin müdahalesi olmadan, yakından gözlemiyle, çocukların arkadaşlıkla rekabet arasında geçen gündelik hayatlarını anlatıyor.

Babaların Babası

Raşit Çelikezer’in yönettiği ve Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş ile Burak Satıbol’un oynadığı Babaların Babası, 22 Nisan 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla İyiseyirler Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İstanbul yeraltı aleminin raconunu kesen, Babaların Babası Necdet Çetin, birlikte iş yaptığı diğer mafya babalarının arkasından iş çevirdiğini öğrenir. Kendisinin kesinlikle karşı olmasına rağmen uyuşturucu işi yaptıklarını öğrenen Çetin, onlara bir ders vermek için harekete geçer. Alemdeki herkesin saygı duyduğu Nejdet Çetin, uyuşturucu trafiğini ve kara para takasını engellemek için bir plan yapar.

Şeytan Papuçta

A. Cengiz Mert’in yönettiği ve Ömer Acar, İbrahim Kolcu, Sancak Bayraktar ile Osman Nanecioğlu’nun oynadığı Şeytan Papuçta, 22 Nisan 2016’da MC Film dağıtımıyla ACM Film Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sekiz kafadar define aramaya gider ve bir küp bulurlar fakat küpü yerinden kaldıramazlar. Şeytan tarafından lanetlenen sekiz kafadarın kaderi yaşamla ölüm arasında kalmaktır. Şeytan Papuçta filmi çekim aşamasında yaşadığı sorunlarla ve iddialı filmler arasında vizyona çıkabilmesi ile sinema dünyamız için farklı bir örnek olma özelliği taşıyor. Burdur’un Bucak ilçesinde çekilen film, Bucak Belediyesi’nin katkıları ile gösterime girebildi.

Yolculuk

Mustafa Kenan Aybastı’nın yönettiği ve Bedia Ener, Cezmi Baskın, Beran Soysal ile Ahmet Sarıcan’ın oynadığı Yolculuk, 22 Nisan 2016’da PinemArt Film dağıtımıyla Bağımsız Sinema Merkezi tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gerici ve baskıcı bir ailede yaşayan Mehmet’in hayatı şeriatçı çevreye göre şekilleniyor. Komşu Eczanede çalışan Firdevs’e yönelik hisleri hayatını daha farklı boyutlara taşıyor. Film, inandığı değerler doğrultusunda hayatına yön çizemeyen ve çelişkilerini farklı arayışlarla çözmeye çalışan Mehmet’in insanlık mücadelesini önümüze koyuyor. Mehmet’in çaresiz hikâyesi, cihatçı terör olarak karşımıza çıkan ağın, nasıl örgütlendiğini gözler önüne seriyor.

Yola Geldik: Komedi Mafya

Haydar Işık’ın yönettiği ve Ozan Dağgez, Meral Kaplan, Orhan Aydın ile Serkan Şengül’ın oynadığı Yola Geldik: Komedi Mafya, 22 Nisan 2016′da Pinema Film dağıtımıyla 11K Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kutay ve Yusuf bir akaryakıt istasyonunda çalışmaktadırlar. Çalıştıkları istasyonun hatırı sayılır bir miktarda parasını, Beyoğlu barlarında yerler. Akaryakıt istasyonunun sahibi Ethem Bey açığı fark eder. Kutay ve Yusuf bu açığını kapatmanın yollarını ararlar ancak parayı bir türlü tedarik edemedikleri için işlerinden kovulurlar. Ardından sırra kadem basan ikili, farkında olmadan başlarından belanın eksik olmadığı maceralara girerler.

Kuzular Kurtlara Karşı

Andrey Galat ile Maxim Volkov’nin yönettiği ve Tom Felton, Ruby Rose, Ross Marquand ile China Anne McClain’in seslendirdiği animasyon film Kuzular Kurtlara Karşı (Volki i Ovtsy: Beeezumnoe Prevrashchenie – Sheep & Wolves), 22 Nisan 2016’da Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çok uzaklarda, sihirli bir dünyada bir koyun sürüsü yaşayıp gitmektedir. Ama doğayla barış içinde yaşadıkları güzel köylerindeki mutlu yaşamları yakınlardaki bir vadiye inen kurt sürüsüyle bir anda bozulur. Koyunlar yeni komşularıyla nasıl geçinebileceklerini kara kara düşünürken, o sarıda kurtlar da genç bir lider arayışındadırlar.

Küçük Kral

Sandor Jesse ile Lutz Stützner’in yönettiği ve Paul Falk, Otto Sander, Jamie Lee Blank, Till Kundrun, Simon Illig, Hans Teuscher ile Hans Peter Korff’un seslendirdiği animasyon film Küçük Kral (Der Kleine König Macius – Der Film), 22 Nisan 2016’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Henüz 9 yaşında olan küçük bir çocuğun, babasını kaybetmesi sonucunda babasının sahip olduğu tahta oturtulmasıyla başlayan bir hikâye. Senaryosu Hans Werner Honert ve Ines Keerl tarafından yazılan Küçük Kral (Der Kleine König Macius – Der Film) filminin müzikleri François Elie Roulin tarafından yapıldı.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Boxoffice Turkey sitesinden alınmıştır.