CineRadar
13 Oca 2017 00:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:22

Sinemalarda bu hafta: Güzel bir kadınla uzayda yolculuğa var mısınız?

2017 yılının 2. Vizyon haftasına eğlenceli ama kolay unutulacak bir uzay yolculuğuna çıkarak giriyoruz. Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen ile Laurence Fishburne’un oynadığı Uzay Yolcuları (Passengers) haftanın en dişe dokunan filmi.

2017 yılının 2. Vizyon haftasına eğlenceli ama kolay unutulacak bir uzay yolculuğuna çıkarak giriyoruz. Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen ile Laurence Fishburne’un oynadığı Uzay Yolcuları (Passengers) haftanın en dişe dokunan filmi.

Cinsiyetçi komedi Hep Yek’in devam filminin yönetmen koltuğunda Türk sinemasının haşarı adamı Orçun Benli oturuyor. Filmi izlemedim ama Orçun’un ilk filmin tartışmalı espri anlayışını daha da ileriye götürdüğünü düşünüyorum.

American Honey ise Amerikan bağımsız sinemasının artık iyice alıştığımız basmakalıp temalarını tekrarlayan bir kendini buluş hikayesi. Beni pek etkilemedi…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Uzay Yolcuları

Morten Tyldum’un yönettiği ve Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen ile Laurence Fishburne’un oynadığı Uzay Yolcuları (Passengers), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aurora ve Jim, 120 yıl süresince uyuyarak dünyadan başka bir gezegene doğru yol almakta olan uzay gemisinde bulunan binlerce yolcudan iki tanesidir. Bilinmeyen herhangi bir nedenden dolayı, uyku kabinleri onları uyanmaları gerekenden 90 yıl önce uyandırır. Şimdi, ikisi de bu yanlışlığın nedenini bulmak ve binlerce yolcusu ile uzayda hızla ilerlemekte olan bu gemilerinin kaderini değiştirmek zorundadırlar.

Hep Yek 2

Orçun Benli’nin yönettiği ve Gökhan Yıkılkan, İnan Ulaş Torun, Gürkan Uygun ile Tuna Orhan’ın oynadığı Hep Yek 2, Calion Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Macera kaldığı yerden devam ediyor. Gürkan ile Altan, Cevat Bakır’ın eline düşmüştür. İlk filmde kendisine kazık atan Şahin’i öldüren Cevat Bakır, Şahin’in suç ortakları Altan ile Gürkan’ın canını Şahin’in cesedini ortadan kaldırmaları şartıyla bağışlar. Ancak iki kafadar bu işi de karıştırıp ellerine yüzlerine bulaştırdıklarından başlarına ilk filmdeki gibi onlarca bela açıp, peşlerine memleketin en psikopat adamlarını takmayı başarırlar.

American Honey

Andrea Arnold’un yönettiği ve Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough ile McCaul Lombardi’nin oynadığı American Honey, Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İlk kez gösterildiği 69. Cannes Film Festivali’nden büyük övgüler toplayarak George Miller başkanlığındaki jüriden Jüri Özel Ödülü’nü kucaklayan American Honey, yoksulluk gibi hayat sıkıntılarını geride bırakarak evden kaçan ve ABD’de şehir şehir dolaşarak dergi aboneliği satan bir grubun peşinde uzun yolculuğa katılan Star’ın yaşam öyküsüne odaklanıyor. Jack’in de yer aldığı bu grupta Star’ı, yaşayacağı aşk ve renkli parti geceleri bekliyor.

Felak

Mehmet Emin Şimşek’in yönettiği ve Özlem Durmaz, Banu Çiçek, Yusuf Memiş ile Selim İşcan’ın oynadığı Felak, Sine Lama Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Babasını kaybeden Seher psikolojik sıkıntılar yaşamaktadır. Aşık olduğu çocukluk arkadaşı Erhan’ın, kuzeni Nilay’la evlenmesinden sonra, Nilay’a karşı hasetlik beslemeye başlar. Sürekli sinir krizleri geçiren Seher hayattan iyice kopar. İçine kapanık bir halde yaşamaya başlar. Nilay ve Erhan, Seher’deki bu durumun hastalığıyla ilgili olduğunu düşünmektedir. Fakat bilmedikleri bir şey vardır. Seher, Nilay’dan intikamını almak için büyü yaptırmıştır.

Kabakçığın Hayatı

Claude Barras’ın yönettiği ve Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud ile Michel Vuillermoz’un seslendirdiği animasyon film Kabakçığın Hayatı (Ma vie de Courgette – My Life as a Courgette), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



9 yaşındaki Kabak, utangaç ve sevimli bir çocuktur. Annesinin ani ölümünden sonra, aynı yaştaki çocukların olduğu bir yetimhaneye götürülür. Bu süreçte sıkı bir bağ kurduğu komiser Raymond, yeni evine alışmakta güçlük çeken Kabak’ı sık sık ziyaret eder. Yeni evine hızla alışan Kabak burada kendisine yeni bir aile bulur.

Sebastian: Sevgili Dostum

Christian Duguay’ın yönettiği ve Felix Bossuet, Tcheky Karyo, Thierry Neuvic ile Margaux Chatelier’in oynadığı Sebastian: Sevgili Dostum (Belle et Sebastien: L’Aventure Continue), Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



1945 sonbaharı. Savaş sona ermiştir. Sebastian 2 yıldır görmediği arkadaşı Angelina’yı beklemektedir. Genç kadını Alplerin bu küçük köyüne getiren uçak düşer. Aramalar sonrasında uçağın enkazı bulunamaz Yetkililere göre kazadan kurtulan olmamıştır. Tüm kasaba umudunu kaybetse de Sebastian buna inanmaz ve vakit kaybetmeden Angelina’yı aramaya başlar.

Queen of Katwe

Mira Nair’in yönettiği ve Madina Nalwanga, David Oyelowo, Lupita Nyongo ile Martin Kabanza’nın oynadığı Queen of Katwe, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Uganda-Kampala'daki Katwe'nin gecekondusunda yaşayan 10 yaşındaki Phiona ve ailesi için yaşam sürekli bir mücadeledir. Phiona'nın dünyası Robert Katende ile misyonerlik programında tanıştığı gün değişir. Katende futbola antrenörlük yapmakta ve çocuklara satranç oynamayı öğretmektedir. Meraklı Phiona oyunu öğrenir ve oynamaya başlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.