Kitap
16 Şub 2014 01:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Sinan Akyüz’ün beklenen romanı Piruze ve Oğulları

İncir Kuşları, Piruze/Şam'da Bir Türk Gelin, Şahika&Feraye gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz'ün bu kez bir ‘devam’ romanıyla karşımızda.

Sevgililer Günü’ne romanı yetişen yazarlardan biri de Sinan Akyüz. İncir Kuşları, Piruze/Şam'da Bir Türk Gelin, Şahika&Feraye gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz'ün bu kez bir ‘devam’ romanıyla karşımızda.
Piruze / Şam’da Bir Türk Gelin adlı romanının devamı olarak yazdığı Piruze ve Oğulları’nda yazar okuru yine heyecan dolu duygusal bir maceranın içinde yüzdürüyor.
Şam’daki ızdırap dolu evlilikten ve öldürülmekten Türkiye’ye sahte pasaportla kaçarak kurtulan Piruze’nin daha sonra yaşadığıkları işte bu romanda yer alıyor. Türk kızı Piruze’nin, Suriye Dışişleri Bakanı’nın oğlu ile evliliğinden 3 oğlu dünyaya gelmiştir. Ancak çocuklarını Türkiye’ye kaçarken yanında getiremeyen ve ardında bırakan Piruze’nin hasret dolu hayatı ve kavuşma anı romanın sayfalarında akıcı bir dille aktarılıyor.
“Babaların günahlarını evlatları çeker” urganının etrafına örülmüş bir olaylar zinciri Sinan Akyüz okurlarının müptelası oldukları aşk, nefret, entrika ve macera dolu bir akışla göz önüne geliyor.  Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan romanın ilkini okumayanlar için ise girişinde özet bir bölüm yer alıyor.
Birinci baskısı 20 bin adet olarak raflarda yerini alan romanın tanıtım bülteninde şöyle deniliyor: “Bu hayatta her şeyin bir bedeli vardı. Büyük sevdaların bedeli büyük acılardı, büyük hırsların bedeli büyük kayıplardı, büyük umutların bedeli yalnızlık dolu uzun yıllardı. Ama her şeyden önemlisi masumiyetin de bedeli ağırdı, zalimliğin de...

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çareyle zincirlidir ötekine. Bazı hikâyeler sadece onu anlatabilecek olanların başından geçer. Fakat pek azımız bunu yaşarken bilebilir. Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye'ye kaçan Piruze için bir anda karanlığın en koyu noktasında bir ışık yükselmeye başlar, Amer!.. Oğlu Amer'i görmek, sarılmak, kokusunu içine çekmek... Sonra İmad... Daha sonra da Rami... Onca hasretle geçen hüzünlü yılların ardından Piruze için belki de hiç uyanmak istemeyeceği tatlı bir rüya başlıyordu...

İncir Kuşları, Piruze/Şam'da Bir Türk Gelin, Şahika&Feraye gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz'ün kaleminden Piruze'nin, oğullarına kavuşma hikâyesini soluk soluğa okuyacaksınız...”