Medya
09 Ağu 2017 14:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Sina Koloğlu gündüz kuşağının röntgenini çekti: Bu programlar kadını akşama sağ bırakmaz!

Televizyonlar gündüz kuşağını cinayetlerin çözüldüğü, kaybolan evlatların arandığı, ailesini arayanların arzı endam ettiği, eşiyle küsenlerin barıştığı programlara emanet etti.

Gündüz kuşağı ekranları "cinayetler, kaçırmalar, kaybolan evlatlar, ailesini arayanlar ve barışmaya çalışanlar"la dolu.Bu tür programlar hem Fox TV'de hem de TV 8'de ortalama 7 saat sürüyor...

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, gündüz kuşağı programlarının röntgenini çekti ve yazısını şöyle bitirdi:

"Asıl Müge Anlı tatili bitirip gelecek. Bir de bunların üzerine ‘evlendirme programları’ gelirse? Hanımlar için akşama sağlam çıkmak zor olacak (!)"

İşte Sina Koloğlu'nun "Tam yedi saat sürüyor" başlıklı bugünkü yazısı:

Cinayetler, kaçırmalar, kaybolan evlatlar, ailesini arayanlar ve barışmaya çalışanlar... Evlendirme programları ünlülerinin katılımlarıyla ve göbek havasıyla Sabah saat 10.00’da (FOX’ta 11.00’de) başlıyor. ‘Kaybolan Çiçekler’ (iki saat), ‘Sen İste Yeter’ (üç saat), ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ (iki saat 15 dakika) ile ana habere kadar gidiyor. TV8’de ‘Yaşamdan Hikayeler’ (yaklaşık 3.5 saat) ve ‘Gerçeğin Peşinde’ (yaklaşık 3 saat 40 dakika) izleyiciyle buluşuyor. Yayınlar iki kanalda yedi saat kadar devam ediyor.

Rekor kimde?

Rekor, tartışmasız TV8’de ‘Gerçeğin Peşinde’yle Serap Paköz’de... Tek bir konuyu işliyor. 16.00’da bir başladı; diğer kanallar haber bültenlerine çoktan geçmişti, program hâlâ devam ediyordu. Bizdeki bu kalabalık aile vukuatları havuz problemi gibi ve süre yetmiyor!

İzdivaç ünlüleri barışacak

Kanal D’nin Asuman Dabak sunumlu ‘Gel Barışalım’,programı, ‘evlilik şöhretleri’yle ‘reyting’ arayacak. Dürdane ile Metin örneği var. Ayrılmışlar, Metin “Yeniden barışalım” diyor. ‘Kısmetse Olur’dan bir çift Murat ve Duygu. Yine ‘Kısmetse Olur’dan bir çiftimiz Ayça ile Aykut da FOX’ta Hande Ataizi’nin ‘Sen İste Yeter’inde ekrana geliyor. Barışacaklar mı? Mahkemelik olmuşlardı diye hatırlanıyor (!)

En bol hikaye kimde?

Not aldım, belki atlamışımdır ama tam dokuz hikaye var ‘Gel Barışalım’da...
‘Sen İste Yeter’ de aynı şekilde, ‘evlendirme programı’ formatında... Yakalarında isim ve soyadları, neyi, kimi aradıkları yazıyor. 

Sunucu halleri

Asuman Dabak’ın buyurgan bir ses tonu var. İnci Ertuğrul yumuşak bir yaklaşım içinde; ne kadar cinayet, yalan dolanın bol olduğu bir ortam olsa da... ‘Sen İste Yeter’de Hande Ataizi bazen alaycı, bazen de mahallenin kızı haliyle formatı yürütüyor. Serap Paköz, cinayet büro şefi tadında; gerilimi yüksek tutmayı istiyor. ‘Yaşamdan Hikayeler’de Lütfiye Pekcan muhabirlikten geldiğini hatırlatıyor. ‘Ne Seninle Ne Sensiz’de Seda Akgül bir sene önceki ‘evlendirme formatı’nın devamı gibi sunuyor.

Gözyaşı ve acı bol

‘Yedi aylıkken kime evlatlık verildi?’, ‘Küçük Ecrin’i fidye için mi kaçırdılar?’, ‘25 yıl sonra annesiyle bir araya geldi’, ‘Beni çöp konteynırına bırakmışlar’, ‘30 yıl bekledi, yedi ay sürdü’, ‘Öldüğü söylenen bebeklerine ne oldu?’, ‘Esenyurt’ta odasında ölü bulundu, yoksa cinayet mi?’

Yaklaşık günde 30 konu başlığı ve konukla yedi saat... Asıl Müge Anlı tatili bitirip gelecek. Bir de bunların üzerine  ‘evlendirme programları’ gelirse? Hanımlar için akşama sağlam çıkmak zor olacak (!)