CineRadar
27 Mar 2014 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Sigarayı bırakmak için bu filmi izle!

Bırakmak İstiyorum”u izledikten sonra, yanan bir sigarayı kulağınıza sokmaya ne kadar ihtiyaç duyuyorsanız, ağzınıza sokmaya da o kadar ihtiyaç duyacaksınız!

Sigara içenlerin tüm bahanelerini yok eden film “Bırakmak İstiyorum”; yıllardır sigara içenlere sigarayı yeniden tanıtacak.

Yönetmenliğini Yücel Yolcu’nun, yapımcılığını Böcek Film – İpek Sorak’ın üstlendiği “Bırakmak İstiyorum” filmi; Emre Üstünuçar’ın 10 yıllık terapistlik tecrübeleri ışığında sigara bağımlılığına tutulan bir ayna... Üstünuçar, 4 Nisan 2014’te vizyona girecek olan “Bırakmak İstiyorum”da; sigara tiryakilerinin çok basit iki seçeneği olduğunu belirtiyor: İçlerindeki nikotin canavarını beslemek veya kurtulmak!

Nikotin bağımlılığının, sigarasız geçen 3 gün sonunda fiziksel olarak sona erdiğini vurgulayan Emre Üstünuçar; esas sorunun, sigaranın stresi azalttığı ya da keyif verdiği gibi düşüncelere dayanan “psikolojik bağımlılık” olduğunu belirtiyor. Başarılı terapist sigara içenlere; korkutmaya çalışmadan, iğrendirme taktiklerine başvurmadan, sigaranın zararlarından bahsetmeden, sigarasız bir hayat için çok güçlü ve donanımlı olmalarını sağlayarak “bu işi kafada bitirmenin” ne olduğunu, nasıl yapıldığını aktarıyor.