Polemik & Kulis
28 Mayıs 2018 14:16 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

Show Haber'den flaş transfer! Hangi ünlü savaş muhabiri kadroya katıldı! (Medyaradar/Özel)

Televizyon haberciliğinin en önemli muhabirlerinden biri olan deneyimli isim Show Haber'le anlaştı.

Demirören Grubu'na satılan Doğan Medya Grubu'nda ilk tensikat haberi Kanal D'den gelmişti.

Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile Kanal D Haber Daire Başkanı ve ana haber sunucusu Ahmet Hakan’ın ayrılığının ardından 30 ismin görevine son verilmişti.

O isimler arasında tenkisattan çok kısa bir süre önce Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı cephe hattında başarıyla takip eden deneyimli savaş muhabiri Cem Tekel de vardı.

Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan, Afrin harekatı sırasında kaleme aldığı köşe yazısında vatandaşların, Afrin harekatını takip eden ve yorumlayan 7 uzmanın isimlerini "takip edilecekler" listesine eklemesini önermişti. Hakan'ın önerdiği isimler arasında Cem Tekel birinci sırada yer alıyordu. Hakan, Tekel'den şöyle sözetmişti: 

CEM TEKEL: Sıcak bölgenin en göbeğindeki televizyon habercisi... Kameraman İsmail Özmeral’ın görüntüleriyle her akşam Kanal D Haber’e en sıcak izlenimleri aktarıyor... Silahların, bombaların, çatışmaların tam ortasında... Türkiye’nin tartışmasız en iyi ve en gözü pek savaş muhabiri...

Ahmet Hakan'ın bu sözlerle tarif ettiği Cem Tekel'in medyadan ayrılığı kısa sürdü.

Deneyimli haberci Cem Tekel, Rıdvan Bıyık'ın kaptanlığında yeniden yapılanan Show Haber'in kadrosuna katıldı. Bugün itibariyle Show Haber'de işbaşı yapan Tekel kanalın mutfağında editör olarak görev yapacak.



CEM TEKEL KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğdu.. 1993 yılında Anadolu Ajansı’nda stajyer olarak mesleğe adımını attı..
Sırasıyla; İnter Star, Show TV, Kanal 6, Show TV, Star TV ve son olarak 15 yıl boyunca Kanal D Haber merkezinde çalıştı.Muhabir olarak Ortadoğu, Kafkaslar, Kuzey Irak ve özellikle Suriye'nin dört bir yanından yaptığı çarpıcı haberlerle ün kazandı.. Son olarak Afrin Operasyonunu cephe hattında takip etti.  Afrin şehir merkezine Türk askeriyle birlikte giren birkaç haberciden biriydi. İki yıldır Kanal D Haber'in mutfağında editör olarak da önemli görevler üstlendi