Magazin
01 Eki 2014 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Sezen Aksu’ya RTÜK’ten sert tepki: O söz yakışmadı!

RTÜK’ün MHP kontenjanından seçilen üyesi Esat Çıplak, konser alanında “koymuşum RTÜK’e” diyen Sesen Aksu’ya tepki gösterdi.

Çıplak, “Bu sözleri değerlerin içini boşaltanlara da söylerse bir duruş sahibi olduğuna inanırım” dedi.

YAKIŞTIRAMADIM

Sezen Aksu, önceki akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Beş bin kişinin izlediği konserde ünlü sanatçıya Mustafa Ceceli de eşlik etti. Ceceli, Aksu’nun bir hareketi üzerine telaşlanıp “Aman Sezen Hanım, RTÜK var” deyince, aldığı karşılık “Koymuşum RTÜK’üne” oldu. RTÜK Üyesi Esat Çıplak ise bu söze tepki göstererek Hürriyet’e şunları söyledi:

“Sezen Aksu çok sevilen bir sanatçı, ancak bu sözü ona yakıştıramadım. Sonuçta RTÜK sansürcü değil, düzenleyici ve denetleyici bir kurum. Binlerce kişinin önünde bir kurum hakkında böyle bir söz söylenmesi hoş olmadı. Keşke benzer sözleri Türkiye’de değerlerin içini boşaltan kişilere de söylese. O zaman kendisini takdir eder ve bir duruş sahibi olduğuna inanırım. Tabii buradan RTÜK’ün kurumsal algısı da ortaya çıkıyor. Kurumsal kimliklerin içi boşaltılınca maalesef bir sanatçının ağzından da böyle şeyler duyuluyor.”