Magazin
12 Eki 2017 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Sezen Aksu'nun en beğendiği ses vefat etti!

Onur Akay, usta sanatçının vefat ettiğini duyurdu.

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, meslektaşı Semra İnanç’ın vefat ettiğini Instagram adresinden duyurdu. Cenaze bilgilerini de paylaşan Akay, “Sezen Aksu’nun en beğendiği seslerden biri olan, Türk sanat müziği sanatçısı Semra İnanç’ı kaybettik. Asıl adı Semra Nazlıben olan sanatçımız, İzmir'de tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde vefat etmiştir. 12 Ekim Perşembe günü Alsancak Hocazade Camii’nden, ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlanacak. “ yazarak sanatçının hastanede çekilen son fotoğrafını da paylaştı.

“OĞLU DENİZDE KAYBOLDU”

Türkan Şoray’ın bir filminde şarkılarını da seslendirdiğini söyleyen Onur Akay, “Müzik hayatına oğlunun denizde kaybolması ile ara vermişti.  Hayatının en büyük acısını yaşayan İnanç, Ayşe Arman’la birlikte oğlunu Yunan adalarında ve Atina’da aramış, fakat bir sonuca ulaşamamıştı. 1990 yılında Türkan Şoray, “Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu” isimli filminde, bir Türk sanat müziği solisti olan Leyla karakterini oynamıştı ve şarkıları Semra İnanç söylemişti. 1988’de New York Türk Müziği Cemiyeti’ni kuran sanatçımıza, Allah’tan rahmet dilerim.” İfadelerini kullandı.



SEMRA İNANÇ KİMDİR?

Müzik yolculuğu küçük yaşlarda Türk sanat müziğini seçmesi ile başlayan Semra İnanç, bu alanda büyük ustalarla beraber çalışmalara başlar. Sonraki yıllarda İzmir’de Aerobik Jimnastik Enstitüsü’nü kuran İnanç’ın, iş ortağı ise çok iyi arkadaşı olan Sezen Aksu olmuştur.  Büyük usta Cemâl Süreya’nın “Semra İnanç’ı dinlerken ” başlıklı makalesi ile müzik piyasasında dikkat çekmiştir.

1981 yılında Harbiye Şehir Tiyatrosu’nda verdiği, Atatürk’ün 100. Doğum Yılı Konseri ile Kültür Bakanlığı ve Müzik Şan Vakfı’nın en iyi ses ödülünü alan sanatçı, 1982 yılında ise Ahmet Özhan ile birlikte Türk Müziği dalında yılın sanatçısı seçilir. O yıllarda Barış Manço ve Ahmet Özhan gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan İnanç, Necdet Varol, Abdi Coşkun, Cüneyt Kosal ve Sadun Aksüt gibi değerli hocalardan derler almıştır.

1987 yılında Davos Barış hareketi ile birlikte Yunanistan’a giden İnanç, 1990 yılında Türk Evi’nde verdiği konserde, ABD Türk Federasyonu tarafından Yüksek Hizmet Ödülü ile ödüllendirilir. Yunan basınının 1987’de “Dostluğun elçisi ve dostluk meleği ” olarak tanıttığı İnanç, en son 2007 yılında 9 eserden oluşan yeni CD’sini piyasaya sunmuştur.