Röportaj
02 Nis 2017 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Şevket Çoruh’tan Kanal D’ye: Yandaşlığa zorlanmak kanıma dokundu

Oyuncu Şevket Çoruh, Kanal D’deki işinden ‘hayır’ diyeceğini açıkladığı için kovulan İrfan Değirmenci’ye verdiği destekle ilgili konuştu.

‘Arka Sokaklar’ dizisindeki ‘Mesut Komiser’ rolüyle tanınan oyuncu Şevket Çoruh, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ referandumunda ‘net bir şekilde ‘Hayır’ oyu vereceğini’ söyledi.

Cumhuriyet’ten Ezgi Atabilen’e konuşan Çoruh, referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D sunucusu İrfan Değirmeci’nin işten çıkarılması üzerine içinden gelen bir duygu üzerine “Ben de ‘Hayır’ diyorum beni de kovun” diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

‘Kanıma dokunuyor’

Bir kişinin ‘Hayır’ dediği için işten atılmasını anlayamadığını belirten Çoruh, “Anlamadığım şeye de tepki gösteriyorum. Bir şey adına, bir şey uğruna da değil yani. Ben net bir şekilde, bu referandumda ‘Hayır’ diyeceğim. ‘Hayır’ diyen başka bir insanın işinden kovulmasını zaten anlamıyorum. Benim kanıma dokunan şey bu” diye konuştu.

‘Bir sürü cümle ‘Hayır’ için yeterli sebep’

Açıklamasının ardından Kanal D’den ya da dizinin yapım şirketinden şu ana kadar tepki gelmediğini söyleyen Çoruh, “Bu röportajın tamamını ‘Hayır’ için kullanabiliriz mesela. Bu röportajda söylediğim bir sürü cümle ‘Hayır’ demek için yeterli sebep…” dedi.