Polemik & Kulis
30 Nis 2018 17:02 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:11

Şerife Boz'la ilgili tartışma büyüyor! O fotoğrafı çeken muhabir konuştu!

'15 Temmuz Kahramanı' olarak lanse edilen Şerife Boz'un durumu büyük tartışma yaratırken, Boz'un hafriyat kamyonundaki fotoğrafını çeken isimden bir açıklama geldi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı'na çıkan Şerife Boz, geçen günlerde AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Şerife Boz’un başvuru formundaki görev kısmına “15 Temmuz kahramanı” yazması ise dikkat çekmişti.

Şerife Boz’un AKP'den aday adaylığını duyurmasının ardından 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş, Boz'a tepki göstermişti.

Cambaz sosyal medya hesabından, “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini paylaşırken, Şerife Boz’un 15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini ileri sürmüştü.

FOTOĞRAFI ÇEKEN MUHABİR: BEN O KAREYİ 16 TEMMUZ’DA ÇEKTİM

Şerife Boz'un fotoğrafını çeken Anadolu Ajansı muhabiri de sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklama yaptı. O dönem Anadolu Ajansı muhabiri olduğunu belirten Saliha Sultan “16 Temmuz 2016 gecesi çektiğim, anında Twitter’dan paylaştığım ve ardından 15 Temmuz’un simgelerinden biri haline gelen bu fotoğrafın hikayesini aktarmam lazım. Aktarmadan önce Şerife Boz’la şahsen hiç tanışmadığımı belirteyim.” dedi ve o fotoğrafın hikayesini anlattı.

Saliha Sultan twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi “15 Temmuz darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak çalıştığımın da altını çizmek istiyorum. İlk geceyi atlattıktan sonra ertesi gece, yani 16 Temmuz gecesi yanımda birkaç kişiyle hala devam eden direnişi takip etmek üzere Taksim Meydanı’na da gittik. Meydanda kasası gençlerle dolu kamyonu ve önde oturan iki kadını gördüm ve cep telefonumla çekip buradan paylaştım.

Benim için bu fotoğrafın öncelikli anlamı, yıllardır Türkiye’de siyasi ya da sosyolojik olarak arası açılmaya çalışılan “açık-kapalı” kadınların oluşturulmaya çalışılan algının aksine hayatın içinde omuz omuza durduğunu göstermesidir.Fotoğrafı ilginç bir şey gören hepimizin, hepinizin yaptığı gibi buradan paylaştım ve akabinde iş yoğunluğum nedeniyle hesabıma girmedim. Birkaç gün sonra sayın Başbakanımızın konuşmasında bahsetmesi üzerine gördüm ki paylaştığım fotoğraf twitter tabiri ile epey “yürümüş”.

Akabinde CNN, Haber Türk gibi mecralardan muhabirler fotoğraftaki kadınlara ulaşmak için beni aradılar. Anadolu Ajansında çalıştığım için doğal olarak onlarla elimdeki plakanın göründüğü fotoları paylaşmadım. Kendi ajansıma verdim ve haberin yapılmasını sağladım .Olaydan sonra zaman zaman internette Şerife Boz’la ilgili haberlere rastladım. Katıldığı etkinlikler olduğunu gördüm vs. Utanarak söylüyorum, iş yoğunluğu vesaire arasında Boz’un röplerini detaylı okumadım. Her zaman olaylara karşı çok dikkatli olduğumu savunan ben bu hatayı yaptım.

"UTANARAK SÖYLÜYORUM Kİ..."

Basının “15 Temmuz’a kamyonuyla direnen kadın” minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, “Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor” diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim. Çünkü 15 Temmuz gecesi ve akabindeki 15 gün boyunca hem muhabir, hem de milletin bir ferdi olarak sürekli meydanlardaydım. Binlerce insanımızın samimiyetle verdiği mücadeleye şahit oldum. Haberler yaptım.15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye “eğer biri suistimal ediyorsa” gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar da böyle düşündüm.

Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. Fakat detaylara baktığımda Şerife Boz’un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım.

İnsan böyle bir varlık maalesef, duyduğu negatif düşünceler hemen zihnine yerleşiyor ve durup doğruyu görme gayretiyle meseleye bakmayı pek tercih etmiyor. Sonrasında basının, sosyal medya kullanıcılarının vs.lerin el birliğiyle bu olayı başka başka boyutlara taşıdığı ortada. Büyük olayların ardından sorgulamalar vs olur elbette.

Doğal süreçler. Ama ilk gece köprüde olduğunu açıkça beyan eden birine de zalimlik etmeyelim derim. 15 Temmuz dünya ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Omuz omuza sokağında, köprüde, meydanlarda hatta sosyal medyada dahi mücadele eden binlerce kahramanı vardır. Devlet kime maaş vermiş-vermemiş, hatalar olmuş mu, yanlış anlaşılmalar yaşanmış mı bunlar teknik konular. “Kahramanlık pazarı” vs gibi ifadeler çok sakil. Allah o gün sokakta can veren, kurşun yiyen, evinde vatanı, milleti için korku yaşayan, alnını secdeye koyup sabaha kadar dua eden bütün kahramanlardan razı olsun. Gerisi dert değil.

İşte o tweetler: