Medya
15 Ağu 2016 22:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Serdar Turgut'un bu yazısı çok konuşulacak! Fethullah Gülen ya kaçacak ya da öldürülecek!

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut bugünkü köşesinden FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ABD'den kaçmak zorunda olduğunu aksi halde öldürüleceğini yazdı.

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, bugün çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

"FETÖ lideri kaçmak zorunda" başlıklı yazısında Turgut, "FETÖ liderinin bulunduğu Amerika’dan bir an önce kaçmaktan başka çaresi kalmadığını, kaçmadığı takdirde bunun alternatifinin Türkiye’ye iade olmayacağını, bulunduğu yerde kaldığı takdirde hayatını kaybetmesi olasılığının yüksek olduğunu ve üstelik bu işin bir Türk’e yaptırılacağını anlatacağım" dedi ve 11 maddelik "FETÖ X Dosyası"nı yazdı.

Serdar Turgut'un yazısının detayları şöyle:
"...
Kütüphanemin casus kitapları bölümünde bulunan kitapların, bir MİT’in, bir CIA’in kütüphanesinde bile bulundukları şüphelidir.

Bu özel takıntım nedeniyle bazı klasikleri 5-6 kez okumuşumdur. Kütüphanemin casus kitapları bölümünde bulunan kitapların, bir MİT’in, bir CIA’in kütüphanesinde bile bulundukları şüphelidir.
"Romandan gerçek dünya anlaşılabilir mi?” diye sorarsanız da ben de “Gayet tabii anlaşılabilir; bu, kitabı nasıl, hangi dikkatle okuduğunuza bağlı” diye cevap veririm. İşte bu yüzden, belli başlı istihbarat örgütlerinin kitap okuyarak olayı çözümleme birimleri vardır. Bu edebi bilgim ve mantık çözümlemesi kurallarına uyarak yazının girişinde erdiğim sonuca nasıl vardığımı açıklamaya girişmeliyim:

GENEL KURALLAR
Casuslar dünyasında başka ülkelerin ajanları ve kullanılan kaynaklar çok kıymetli olsalar da operasyonun bir aşamasında kullanan devlete tehlike veya tehdit ifade etmeye başladıklarında onların buna rağmen korunmaya çalışılmasının bir örneği yoktur.
Bu gibi durumlar geliştiğinde o ajanın kendi ülkesine kaçmasına katiyen izin verilmez çünkü ajanı olduğu ülke hakkındaki bilgileri aktarma, açığa çıkarma ihtimali vardır.
Bir üçüncü ülkeye kaçmasına da izin verilemez çünkü onu arayanların onu orada bulup yakalamaları ihtimali riske edilebilecek bir şey değildir.
Bu gibi durumlarda o güne kadar devamlı kullanılmış ve korunmuş ajanın bir X dosyasının oluşturulması yani öldürülmesi veya ölümüne neden olan bir kazaya kurban edilmesi kaçınılmazdır ve bu daima da olur.

11 MADDEDE FETÖ X DOSYASI
Buraya kadar anlattıklarım, casuslar dünyasında geçerli olan mantık kurallarıyla ilgiliydi. Şimdi de bunun FETÖ liderinin durumuna neden uygun olduğunu anlatmaya çalışacağım.
1 FETÖ lideri uzun zamandır Amerikan istihbarat dünyasının kontrolü ve direkt operasyonel sistemi içindedir. Onu kontrol eden insanlar ya sürekli bilgi almak ya da Türkiye’deki bazı gelişmeleri manipüle etmeye çalışmak için onu kullanmaktadırlar.
2 Birbirleriyle müttefik olduklarını söyleyen iki ülke arasında bunlar bilinen “açık sırlardı”. Türkiye bu durumdan hiç hoşlanmasa da uzun süredir bunun çözümü için resmi bir girişim yapmamıştır. Bunu büyük ihtimalle FETÖ içine üst düzeyde sızarak liderleri aracılığıyla Amerika’ya yalan istihbarata yönlendirmek için yapmış olmaları ihtimali büyüktür. Yani FETÖ liderinin hayatının bir aşamasında bir ikili ajan haline dönüştürülmüş olması ihtimali de mantıksız değildir.
3 Sonunda üst akıl harekete geçtiğinde, Türkiye’de rejim değişikliği operasyonu başlatıldığında FETÖ’ye de büyük görev verilmiş ve lider operasyonu kim planladı, kim yaptırdı bütün bunlardan bilgi sahibi olmuştur.
4 Şimdi ise casuslar dünyasında bir kaçak durumundadır. Türk istihbaratının eline tabii ki geçmek istemiyor ama onu kullanan, kontrol eden istihbarat örgütlerinden de korkuyor. Çünkü yer aldığı dünyada bu tür başarısızlıkların cezası ölümdür. Bunu o da biliyor, bunun başka çaresi yok.
5 Amerika FETÖ ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir tercih yapmak durumuna geldiğinde tabii ki Türkiye’yi seçecek ve FETÖ liderini gözden çıkaracaktır.
6 Şu anda Amerikan yönetiminin çeşitli birimlerinde hukuki meseleler filan değil, FETÖ lderinin nasıl gözden çıkarılması gerektiği ve bunun Amerika’ya en az zarar vererek nasıl yapılacağı tartışılmaktadır.
7 FETÖ liderinin Türkiye’ye verilmesi ihtimal dışıdır. Çünkü o getirildiğinde bize kurmuş olduğu tüm bağlantıları anlatacak ve ortaya Amerika’nın tüm dünyaya rezil olduğu bir durum çıkacaktır.
8 Onun başka bir ülkeye de geçmesine izin verilemez çünkü o ülkede Türk istihbaratı onu mutlaka bulup yakalayacaktır.
9 FETÖ liderinin tanık koruma programı içine alınıp suratı, fiziği değiştirilerek bir Amerikan kasabasında yeni bir hayata başlaması da opsiyon dışıdır, çünkü bu durumda da yakalanması veya ileride kendisinin konuşması, bildiklerini anlatması ihtimali vardır.
10 Şu anda Washington’da, Virginia’da, Maryland’de bazı birimlerde üçüncü opsiyon üzerine çalışılmakta olduğuna eminim. FETÖ lideri üzerine bir X dosyası çoktan oluşturulmuştur. Sadece bunun nasıl gerçekleştirileceği üzerine düşünülüyor.
11 Amerikan istihbaratının bunu kendi başına yapması ve kendi adamlarını kullanması da ihtimal dışında. Amerika resmen bu işe giremez. Bu nedenle FETÖ liderinin hayatını sona erdirecek kişinin mutlaka bir Türk olmasını sağlamak zorunda. Şimdi ya ondan nefret eden ve her şeyi göze alan bir Türk bulunacak ve o döndürülerek (Turned) operasyonda kullanılacak hale getirilecek ya da yine onun FETÖ lideri yanına yaklaştırılarak doğal ölüm görüntüsü veren bir şekilde öldürülmesine çalışılacak.
Amerika sadece bir tek bu opsiyonla hem kendisini kurtarabiliyor hem de Türkiye ile ilişkilerini olan bitenlere rağmen ayakta tutabiliyor.
Mantık, casuslar dünyasının kuralları, FETÖ liderinin hayatının, şu sıralarda sonuna yaklaşmakta olduğunu gösteriyor.