Gündem
30 Tem 2016 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Serbest bırakılan Bülent Mumay'dan ilk açıklama

Serbest bırakılan gazeteci adliye çıkışı açıklama yaptı.

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/ PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Bülent Mumay, mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı. Aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 20 gazetecinin ise tutuklanmasınma karar verildi.

BÜLENT MUMAY: "GAZETECİ TUTUKLAMAK DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL"

Darbe girişimi sonrasında FETÖ/ PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Bülent Mumay, mahkemedeki ilk sorgusunun ardından adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı.

Serbest kalan Mumay'ı dışarıda ailesi ve arkadaşları karşıladı. Ağabeyi Cengiz Mumay'a sarılan Bülent Mumay gözyaşlarını tutamadı.

Kendisinin ve ailesinin bu süreçte çok üzüldüğünü dile getiren Mumay: 'Böyle bir şey ile suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu bir delilikti. Üç dört gün sevdiklerimizi üzmemize neden oldu. İnşallah diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde suçsuzlukları ortaya çıkar. Özgürlüklerine kavuşurlar. Bu ülkenin aynı hataları tekrar yapmasına gerek yok. Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil. Bu ülke başka hatalar yapsın, aynı hataları tekrarlamasın' dedi.