Televizyon
22 Ara 2016 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

'Şehitlere Saygı' maçı bu akşam hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye futbolunun yıldızları Vodafone Arena'da şehit ve gaziler için top koşturacak.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı başta olmak üzere futbol ailesi, Türkiye'nin son dönemde maruz kaldığı terör saldırıları karşısında milletin yanında olduğunu göstermek ve teröre karşı ortak bir duruş sergilemek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde "Şehitlere saygı maçı" düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu çerçevede Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerde forma giyen yerli ve yabancı oyuncular, Vodafone Arena'da bir dayanışma maçı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrif ederek başlama vuruşunu yapacağı maça, Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'de mücadele edecek kulüplerin başkanlarının tamamı katılım gösterecek.

Ayrıca, organizasyonda şehit aileleri, askerler, polisler, sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları gibi her kesimden izleyiciler yer alacak.

Organizasyonun sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak.

Etkinliğin 19.00 ile 20.00 saatleri arasındaki bölümü logosuz olarak tüm kanallara verilecek, maç ise TRT1 tarafından canlı olarak yayınlanacak. Maçı diğer tüm kanallar da TRT logolu olarak canlı verebilecek.

Vodafone Arena'nın 41 bin 600 kişilik kapasitesinin tamamının dolmasının beklendiği etkinlikte sponsor ve bağışçı logoları, stat içi led ekranlarında yer alacak.

Organizasyon kapsamındaki bağışlar, Türkiye Kulüpler Birliği Vakfının TR71 0006 2001 0510 0006 2976 36 numaralı bağış hesabına yapılabilecek.

Stat kapılarının saat 15.00'te açılacağı etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edilecek. Protokol konuşmalarının yapılacağı organizasyondaki maç, saat 20.00'de başlayacak.



"Şehitlere Saygı Maçı"nda yer alacak oyuncu ve teknik adamlar şöyle:

Futbolcular: Ousmane Viera, Bekir Yılmaz (Adanaspor), Landry N'Guemo, Soner Aydoğdu (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba, Gökay İravul (Aytemiz Alanyaspor), Samuel Eto'o, Serdar Özkan (Antalyaspor), Rajko Rotman, Musa Muhammed, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Adriano Correia, Fabricio Ramirez, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Harun Tekin (Bursaspor), Leonard Kweuke, Mehmet Akyüz (Çaykur Rizespor), Josef De Souza, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Wesley Sneijder, Selçuk İnan (Galatasaray), Bruno Mota Miranda, Elyasa Süme (Gaziantepspor), Ahmet Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Andre Poko, Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor), Herolind Shala, Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa), Umut Bulut (Kayserispor), Jagos Vukovic, Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor), Erdal Kılıçarslan, Lukas Szukala (Osmanlıspor), Onur Kıvrak, Mehmet Ekici (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan)

Teknik adamlar: Tolunay Kafkas (Akhisar Belediyespor), Rıza Çalımbay (Antalyaspor), Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir), Şenol Güneş (Beşiktaş), Hikmet Karaman (Çaykur Rizespor), Jan Olde Riekerink (Galatasaray), İbrahim Üzülmez (Gaziantepspor), Ümit Özat (Gençlerbirliği), Igor Tudor, Hari Vukas (Kardemir Karabükspor), Kemal Özdeş (Kasımpaşa), Aykut Kocaman (Atiker Konyaspor), Mustafa Reşit Akçay (Osmanlıspor).