Güncel
17 Nis 2018 13:47 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:58

Şehit onbaşı Mehmet Volkan son yolculuğuna uğurlandı

- Şırnak'ta Şenoba Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen piyade onbaşı Mehmet Volkan memleketi Adana'da toprağa verildi

ADANA (AA) - Şırnak'ta Şenoba Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen piyade onbaşı Mehmet Volkan, memleketi Adana'da defnedildi.

Volkan'ın (25) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Seyhan Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, şehidin babası Şevket ve annesi Zübeyde Volkan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Omzunda Türk bayrağı olan şehidin babası Şevket Volkan, tabutun başına gelerek, "Sana bunu yapanların Allah belasını versin, onlar cehenneme gidecek, sen cennete" diyerek oğlunun fotoğrafını öptü.

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da şehidin annesi Zübeyde Volkan'a sarılarak acısını paylaştı.

Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, Volkan'ın fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Volkan'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına kondu. Şehidin babası Şevket Volkan da oğlunun tabutuna omuz verdi.

Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, daha sonra askeri cenaze aracıyla götürüldüğü Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Şırnak'ın Şenoba beldesi Kuyu Tepe Üs Bölgesi'nde dün, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda üç asker şehit düşmüş, bir asker yaralanmıştı.