Güncel
27 Kas 2017 16:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:44

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu

- AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl:- "Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmelerden bahsediyoruz. Bu göstergelerdeki iyileşmeyi şehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamız gerekiyor, hangi yatırımları projeleri gerçekleştirmeliyiz konusunda bir fikir oluştu"

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, "Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmelerden bahsediyoruz. Bu göstergelerdeki iyileşmeyi şehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamız gerekiyor, hangi yatırımları projeleri gerçekleştirmeliyiz konusunda bir fikir oluştu." dedi.

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamında Diyarbakır'da Devlet Su İşleri (DSİ) Toplantı Salonunda AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle görüşen Karagöl, daha sonra sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Karagöl, ekonomi beklentilere dair forumları illerde yaparak, yerel dinamikleri işin içine çekmeyi istediklerini belirterek, aynı zamanda gerçekleştirilecek projelerin de sahiplenilmesini amaçladıklarını söyledi.

24 Kasım Cuma günü başlatılan forumları, şu ana kadar Bingöl, Zonguldak, Kırşehir, Karabük, Bartın, Elazığ, Mardin ve bugün de Diyarbakır'da gerçekleştirdiklerini dile getiren Karagöl, 4 aylık bir sürede tüm Türkiye'de bu toplantıları tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Karagöl, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı olarak bu forumları düzenleme gerekçelerine de değinerek, "Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmelerden bahsediyoruz. Bunun yerel ve şehirler bazda anlamı nedir? Bu göstergelerdeki iyileşmeyi şehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamız gerekiyor, hangi yatırımları projeleri gerçekleştirmeliyiz konusunda bir fikir oluştu." diye konuştu.

Bu fikrin sonucu olarak şehirlere giderek beklentileri almaya çalıştıklarını aktaran Karagöl, toplantıların süreceğini kaydetti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ise toplantının, Diyarbakır'ın ekonomik beklentilerinin ortaya çıkarılması için yapıldığını bildirdi.

"Gerçekleştirilen toplantıların sonucu rapor haline getirilecek hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanımıza sunulacak." diyen Bal, dünyada artık illerin hatta ilçelerin birbirleriyle yarıştığını vurguladı.

Bal, Diyarbakır’da yapılacak işlere dair beklentilerin kendilerine ışık tutacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar da forumun, gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili memnuniyetin belirlenmesi ve yatırımlara ilişkin beklentilerin öğrenilmesi açısından büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.