Polemik & Kulis
19 Haz 2017 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Sedat Peker'e verdiği ödülle tartışma yaratmıştı! "Şehrin En İyileri" nereyle anlaştı? (Medyaradar/Özel)

Sedat Peker’e verilen ‘En hayırsever iş adamı’ ödülü nedeniyle tepkilere neden olan 'Şehrin En İyileri' eki Milliyet'le yolları ayrılmıştı.

Bir dönemin ünlü mafya babası Sedat Peker’e verilen ‘En hayırsever iş adamı’ ödülü nedeniyle tepkilere neden olan’ Şehrin En İyileri’nin yeni adresi belli oldu. Peker’e verilen ödül sonrası Milliyet’le ipleri koparmak zorunda kalan gazete eki, Takvim’le anlaştı.

ARTIK TURKUAZ BÜNYESİNDE

2K Media Grubu tarafından yapılan açıklamada, “Şehrin En İyileri, Turkuaz Media Grubu'yla anlaştı. Şehrin En İyileri olarak Milliyet Gazetesi'yle başladığımız yolculuğumuzu Takvim Gazetesi'yle sürdürüyoruz. 2 Temmuz'dan itibaren Şehrin En İyileri'ne Takvim Gazetesi ayrıcalığıyla ulaşacaksınız” ifadeleri kullanıldı.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Milliyet Gazetesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehrin En İyileri Ödül Töreni’nde bu yıl "En hayırsever iş adamı" kategorisinde ödül Sedat Peker'e verildi. Bir dönemin ünlü mafya babası olan ve bazı akademisyenler için ‘oluk oluk kan akıtacağız’ gibi tehditler savuran bir kişinin böyle bir ödüle layık görülmesi ise bir anda Milliyet’i hedef tahtasına oturttu.

EK HEMEN KAPANDI

Milliyet sonraki süreçte ilk önce ödül töreniyle doğrudan bir bağı olmadığını açıkladı, ardından yönetimden gelen istek üzerine gazete ekinin kapatılmasına karar verildi. 2K Medya'nın sahibi Kaan Şimşek ise o dönem Instagram hesabından sert bir açıklama yaparak Milliyet’i yerden yere vurdu.  “Şehrin En Tırsakları!” başlıklı yazıda Milliyet’in her şeyden haberdar olduğu iddia edildi.

MEDYARADAR/ÖZEL