Medya
05 Nis 2016 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Saygı Öztürk'ten bomba iddia: Türk askeri Kıbrıs'tan çekiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üzerinde pazarlıklar devam ederken, ilginç gelişmeler oluyor.

KKTC ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında gelgitli müzakereler sürerken, 1974 Barış Harekatından bu yana adada bulunan Türk askeri güçlerinin adadan çekildiğine dair bilgileri köşesine taşıyan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, günün en çarpıcı yazılarından birine imza atmış oldu.

Öztürk yazısında, KKTC’de konuşlu Alevkayası’ndaki iki taburdan birinin Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne gönderildiği asker kaydırma gerekçesinin ise terörle mücadeleye destek vermek olduğu iddiasını dile getirirken, 1984 yılından bu yana, terör eylemlerinin en yoğun olduğu dönemde dahi böyle bir şey yapılmadığı da anımsatıldı.

İşte Saygı Öztürk'ün köşesinden o iddia:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üzerinde pazarlıklar devam ederken, ilginç gelişmeler oluyor. KKTC’den bir tabur, “terörle mücadele” amacıyla Türkiye’ye gönderildi.

(...)
NEDENİNİ HULUSİ PAŞA AÇIKLASIN

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan gazetelerde, Türk askerinin önemli bir bölümünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) çekildiği belirtiliyor. SÖZCÜ, KKTC’de konuşlu Alevkayası’ndaki iki taburdan birinin Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne gönderildiğini duyurmuştu.

Bu birliğin Türkiye’ye gönderilmesi, devam eden Kıbrıs görüşmelerinde askerimizin azaltılması konusunda önemli bir adım olduğu kaydediliyor.

Terörün en azgın döneminde bile KKTC’den Türkiye’ye bırakın bir taburu, bir manga asker dahi kaydırılmamıştı. Batı illerinden geçmişte 110 tabur gönderildiğinde de KKTC’de bulunan taburlar hep yerinde kalmıştı. Şimdi neler oluyor?

ÜSTÜNLÜK KİMDE?
Taburun, Türkiye’ye kaydırılmasıyla ilgili değişik iddialar var. Biz o konuya daha fazla girmeyelim ama Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nda 2 piyade tümeni, 2 piyade tugayı, 2 destek tugayı bulunduğunu hatırlatalım. Dahası Rumların elinde 11 taarruz helikopteri var. Türkiye’nin KKTC’de hava üssü yok ama Yunan Hava Kuvvetleri’nin Güney Kıbrıs’ın Baf bölgesinde 1998’den beri üssü ve uçakları olduğunu da hatırlatalım.

KKTC’den Alevkayası taburunu çektik ama Yunan Hava Kuvvetleri’nin bir taarruzu olursa Geçitkale Havaalanı’nın emniyetini kim sağlayacak? Kuvvetleri karşılaştırıldığında adada Yunanlıların silah ve sayısal üstünlüğünü de görüyoruz.

KKTC’den bugüne kadar tek bir askerimiz bile çekilmezken, şimdi bir taburun Türkiye’ye gönderilmesinin “terörle mücadeleye destekle” açıklanamayacağı belirtiliyor. “Türk askeri KKTC’de asker sayısını azaltıyor, sonra da tamamen ayrılacak” iddiaları gibi hassas bir konuda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ne diyeceği de merak ediliyor.

SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN