Gündem
09 Haz 2015 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Savcılıktan seçim sonrası şoke eden Balyoz kararı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz Davası'nda aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu bazı sanıklar hakkında verilen beraat kararını temyize götürüyor.

Savcılık, Balyoz davasını temyize götürdü. Aralarında Çetin Doğan'ın da olduğu 7 sanık hakkındaki beraat kararının bozulması isteniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcvılığı, 63 sanığın beraat ettiği ikinci Balyoz davasını temyiz etti.

Savcılık, aralarında emekli orgeneral Çetin Doğan'ı da olduğu 7 sanık hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi. Usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle haklarında verilen beraat kararının bozulması istenen diğer sanıkları şunlar:

Emekli tümgeneral Behzat Balta, emekli tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli tümgeneral İhsan Balabanlı, emekli korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli albay Erdal Akyazan, emekli kurmay albay Emin Küçükkılıç.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında 236 sanık hakkında beraat kararı vermişti. Engin Alan ve İbrahim Fırtına'nın da aralarında olduğu 229 sanık hakkındaki beraat kararı ise temyiz edilmedi.

Temyiz dilekçesinde mahkemenin tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatarak, "Sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın, atılı suçtan ayrı ayrı mahkumiyetlerine karar verilmesi gerekirken beraat etmelerinin usul ve yasaya aykırı olduğu kanaatiyle Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin söz konusu kararının bozulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur" ifadeleri kullanıldı.

63 SANIK İÇİN TEMYİZE GİTMEMİŞLERDİ

2. Balyoz davasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 63 sanık için temyize gitmeme kararı almıştı.

4 Haziran'da Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşenmez tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, başsavcılığın kararı temyize götürmeyeceği açıklamıştı. Kararın ardından 63 sanık için beraat kararı kesinlemiş oldu. Hakkınaki beraat kararı temyize götürülmeyenler arasında eski Havelsan Başkanı Ömer Faruk Yarman, emekli tuğamiral Levent Görgeç ve emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün de bulunduğu 63 sanık vardı.