Magazin
02 Eki 2017 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Savcılıktan flaş Recep İvedik kararı!

‘Recep İvedik 5’te Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle filmin yönetmeni Şahan Gökbakar hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı.

Bir izleyicinin, ‘Recep İvedik 5’ filminde Türk milletini aşağıladığı gerekçesiyle  savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu filmin yönetmeni Şahan Gökbakar'ın ifadesi alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gökbakar ifadesinde, 'Recep İvedik 5'in hem yapımcısı, hem oyuncusu olduğunu' belirterek filminin Kültür Bakanlığı'nın onayıyla vizyona girdiğini, aksi taktirde bakanlıktan bandrol alamayacağını söyledi. Gökbakar filmde, Türk milletini ve bayrağını kesinlike aşağılamadığını, tam tersine yücelttiğini düşündüğünü belirtti. Kendisini şikayet eden kişiyi tanımadığını söyleyen Gökbakar, 'Recep İvedik 5'in 8 milyona yakın seyirciye ulaştığını sözlerine ekleyerek neden şikayet edildiğini anlayamadığını, kendisine isnat edilen suçlamaları da kabul etmediğini ifade etti.

Savcılık, filmde Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağılama suçunun işlenmediğini kaydetti ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

AZERİ SPORCUYLA BOKS SAHNESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Türk milletine hakaret edildiğini ileri süren Yusuf E., Şahan Gökbakar'ı ve film şirketi Çamaşırhane Film Yapım'ı savcılığa şikayet etmişti.

Geçtiğimiz aylarda vizyona giren ve Türkiye'de en çok izlenme rekorunu kıran 'Recep İvedik 5' filminde, Recep İvedik karakterinin Azerbaycan forması giymiş bir sporcuyla boks yaptığı sahne tepki çekmiş, Giresun Üniversitesi'nden Azeri kökenli akademisyen Prof. Dr. Aygün Attar, söz konusu sahneyle ilgili olarak "Kimse kalkıp filmdeki bu sahnenin basit bir komedi olduğunu ve insanları güldürmek için yapıldığını anlatamaz" demişti.