Gündem
20 Kas 2014 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Savcı Zekeriya Öz'den Nedim Şener'e tazminat davası!

Savcı Öz gazeteci Nedim Şener'e için önce suç duyurusunda bulundu, sonra tazminat istedi.

Ergenekon soruşturmasının dokunulmaz savcısı Zekeriya Öz, ceza davası açılması için şikayetçi olduğu Posta gazetesi yazarı Nedim Şener’e bir de 30 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı Ulvi Murat Atabay aracılığıyla şikayet dilekçesi sunan Öz, Posta gazetesinin 25 Eylül 2014 tarihli “Utanmasını bilmeyen savcı” başlıklı köşe yazısında kendisine hakaret edildiği, küçük düşürüldüğü ve yazının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Şener ve Doğan Grubu'ndan tazminat istiyor

Atabay’ın 4 Kasım 2014 tarihli dilekçesinde, gazetede ve gazeteye ait internet sitesinde yer alan yazı nedeniyle Şener ve Doğan Gazetecilik Anonim Şirketi’nin 30 bin TL manevi tazminat ödemeleri talep ediliyor.

Öz’ün yürüttüğü Odatv soruşturmasından gözaltına alınıp bir yılı aşkın süre Silivri Cezaevi’nde kalan Şener, suça gerekçe yapılan yazısını, “Susmasını bilse, özeleştiri yapsa diyeceğim yok. En iyisi Zekeriya Öz’e kendi anladığı şu cevabı vereyim. Hukuka tecavüz eden savcıya demokrasi kahramanı denilen ülkede yaptıklarından utanmasını bilmeyen savcıya da Zekeriya Öz denir” ifadesiyle bitirmişti.

Öz, Ergenekon soruşturmaları döneminde İstanbul Özel Yetkili başsavcıyken “cemaate yönelik operasyonlar” kapsamında görevden alınan ve Bolu’ya savcı olarak atanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu, Öz’ün suç duyurusuyla Şener hakkında “hakaret” şüphesiyle soruşturma yürütüyor.