Gündem
05 Eki 2015 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Şarkıcı cinayetinde sıcak gelişme!

Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulunan şarkıcı Deniz Değer'e, ölmeden önce tecavüz edildiği Adli Tıp raporu ile kesinleşti.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre hazırlanan iddianameye göre korkunç cinayet şöyle işlendi: Deniz(39), Beyoğlu'ndaki tek odalı bir evde yalnız yaşıyordu. Deniz'in evinin bulunduğu sokağa giren C.M., saat 06.09'da sanatçının penceresine tırmandı. Genç müzisyen camdan odaya giren C.M.'nin ayak seslerine uyandı ve çığlık atmaya başladı.

BAYGIN KADINA TECAVÜZ ETTİ

C.M., önce genç kadının ağzını kapattı daha sonra elleriyle boğazını sıkmaya başladı. Baygınlık geçiren kadının ellerini telefon şarj kablosuyla bağlayan C.M., ardından yerde baygın olarak yatan kadına tecavüz etti. Bir müddet sonra çanta kayışıyla Değer Deniz'in boynunu bağlayan C.M., masanın üzerinde bulunan cep telefonu ve odadaki klarneti alarak camdan girdiği evin kapısından çıkıp kaçtı.

ÇOCUK MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Adli Tıp talihsiz kurbanın tecavüze uğradığını doğruladı; iç çamaşırında C.M.'ye ait olduğu belirtilen meni lekeleri bulunduğu tespit edildi. 17 yaşındaki C.M.'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürme" suçu kapsamında müebbet hapsi istenirken, "konutta yağma" ve "cinsel saldırı" iddiasıyla da 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli, ilerleyen günlerde Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

"HIRSIZLIK YAPMAK İÇİN GİRDİM"

17 yaşındaki katil zanlısı C.M. poliste verdiği ifadede, "Olay günü hırsızlık yapmak için eve girdim. Ben içerideyken ev sahibi uyuyordu, seslere uyandı. Ben de paniğe kapıldım. Odasına girip boğarak öldürdüm. Evdeki klarnet ve cep telefonunu alıp evden çıkıp gittim. Çaldığım eşyaları daha sonra bir dükkâna sattım" demişti.