Gündem
06 Mayıs 2015 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Şanlıurfa Valisi New York Times'ı yalanladı: Düzmece fotoğraf kullandılar!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Akçakale'den DAEŞ'e gübre gittiği iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, New York Times'da yer alan ve Akçakale'den DAEŞ'e gübre gittiği iddialarına ilişkin "Doğru şeyler değil. Hakikati araştırmak isteyenler, bunun için bize de gelsinler, oraya da da gitsinler, yardımcı oluruz" dedi.

Vali Küçük, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD'de ve Türkiye'de bazı gazetelerde "Bomba yapımında kullanılan gübre Türkiye'den DAEŞ'e gidiyor" başlığıyla yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Akçakale Gümrük Kapısı'nın yaklaşık 3 yıldır araç ve sınır ticaretine kapalı bulunduğuna dikkati çeken Küçük, söz konusu haberlerde kullanılan fotoğrafın da Akçakale sınır bölgesinde çekilmediğini belirtti.

Küçük, bölgede haber yapmak isteyen gazetecilere yardımcı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradan böyle yüklü miktarda gübre geçmesi ve bunun da nitrat oranının yüksek olması mümkün değil, zaten böyle bir şeye de izin vermeyiz. Bizim söz konusu bölgede güçlü bir sınır birliğimiz ve güvenlik birimlerimiz bulunuyor. Neye dayanarak öyle bir haber yapıldığını bilemiyorum, kime isnat edilerek yapıldı anlayamıyorum. Eğer kendileri buraya gelselerdi, onları sınıra gönderir, oradaki durumu görmelerini sağlardım. Tamamen asılsız, asparagas niteliğinde bir bilgi verilmiş. Aslı yok, bize konuyla ilgili hiçbir bilgi sormadılar. Bilgi vermekle beraber kendilerini de oraya gönderirdim. İkincisi kullanılan fotoğraflar, orayla ilgisi olmayan tamamen düzmece fotoğraflar. Doğru şeyler değil. Hakikati araştırmak isteyenler, bunun için bize de gelsinler, oraya da gitsinler, yardımcı oluruz."