Gündem
07 Eki 2015 17:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Sanatçılardan 'teröre hayır kardeşliğe evet' kampanyası

Türkiye'nin önde gelen sanat kuruluşları, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" başlıklı imza kampanyası düzenledi.

Türkiye’nin önde gelen sanat kuruluşlarından İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vafı, Kültür ve Sanat İşgörenleri Sendikası, Devlet Konservatuvarları Mezunları Dayanışma Derneği ile Opera Solistleri Derneği’nin ortak girişimiyle, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” başlıklı imza kampanyası başlatıldı.
Şimdiye kadar 283 sanatçının imza attığı kampanya kapsamında, sanatçılar bugün Beyoğlu SES Tiyatrosu’nda bir basın açıklaması yaptı.

Ortak girişim adına hazırlanan basın açıklamasını, tiyatro ve sinema sanatçısı Cihat Tamer okudu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün burada sanatçılar olarak ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ demek için toplandık. Biz sanatçılar, vatan mücadelesi veren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bugün tarih, terörle mücadele sorumluluğunu yalnızca TSK’ya değil, sanatçılarımızın, aydınlarımızın ve milletimizin omuzlarına da yüklemiştir. Teröre diz çöktürülmeden, iç çatışma tehdidinin ortadan kalkması olanaksızdır. Emperyalizme karşı vatan savaşı, sanatçının vicdan, onur ve varolma savaşıdır. Bu amaçla binlerce sanatçıyı temsil eden sanat kuruluşları olarak, ülkemizi yangın yerine çeviren bölücü teröre karşı birleşiyoruz. Tüm sanatçı dostlarımızı, yazarlarımızı ve aydınlarımızı Mehmetçik ile omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”



26 EKİM’DE ‘MEHMETÇİK İÇİN CUMHURİYET’ KONSERİ DÜZENLENECEK
Öte yandan, açıklamada, başlatılan imza kampanyası kapsamında 26 Ekim’de Ankara’da sanatçıların katılımıyla ‘Mehmetçik için Cumhuriyet Konseri’ adlı büyük bir konser düzenleneceği duyuruldu.
Toplantıda, imza kampanyası kapsamında hazırlanan bir metin de tiyatro sanatçısı Dilek Türker tarafından okundu.
Kampanyaya, aralarında Bennu Yıldırımlar, Cihan Ünal, Zeliha Berksoy, Cihat Tamer, Dilek Türker, Ferhan Şensoy, Tarık Akan, Ediz Hun, Fikret Hakan, Sevinç Erbulak, Timur Selçuk, Onur Akın ve Müjdat Gezen’in de bulunduğu 283 sanatçı imza atarak destek verdi.