Televizyon
30 Eki 2014 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Samanyolu Haber'deki o sözleri RTÜK affetmedi!

Samanyolu Haber'de yayınlanan 'Haber Özel' programına RTÜK'ten ceza geldi. Programın ceza alan yayınına gözaltına alınan polis eşleri katıldı.

Mahir Etyemez'in sunuculuğunu yaptığı programla ilgili hazırlanan uzman raporunda, Etyemez'in "Kanunları uygulayan polisler, birer azılı suçlu muamelesine tabi tutulup delilsiz belgesiz hapse atılıyor" anonsuyla konuklarını çağırdığı belirtildi.

İlerleyen dakikalarda konuklara, eşlerinin gözaltına alındığında neler hissettiklerini soran Etyemez, gelen cevaplar üzerine "Kanun yok, hukuk yok", "İnlerine gireceğiz dedi, sonra da delilsiz belgesiz operasyon yaptılar ve bu bir maharetmiş gibi bununla da övünüyorlar", "Delilsiz, belgesiz cezaevine gönderiyorlar" yorumlarıyla konuklarının sözlerini destekleyen taraflı bir tutum sergilendiğine dikkat çekildi.

"Taraflı bir üslup ve anlayış"

A Haber'in haberine göre uzman raporu Üst Kurul Üyeleri tarafından incelendi. Yayınlanan programda kullanılan ifadelerin taraflı bir üslup ve anlayışla söylendiğine ve yayının bu şekilde ilerlediği, yayının tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle kanala 12 bin TL para cezası verildi.