Medya
28 Ara 2016 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Salih Tuna'dan o mahkemeye sert eleştiri!

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Cumhuriyet gazetesinin çaycısının tutuklanması, 54 gazetecinin malvarlığına el konulmasını eleştirdi...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna, bugünkü "Namussuz" başlıklı yazısının sonunda, Cumhuriyet gazetesinin çaycısının tutuklanması ve Ali Bulaç dahil 54 gazetecinin malvarlığına el konulması kararlarına tepki gösterdi.

Rize Belediye Başkanı'nan Atatürk heykeli kararından başlayan Salih Tuna, Cumhuriyat gazetesi çaycısının tutuklanması ve gazetecilerin malvarlıklarına el konulmasından çıktı ve bunların FETÖ soruşturmasını sulandırdığını anlattı.

"İkinci İstiklal Savaşı'mızdan da zaferle çıkacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın." diyen Salih Tuna, "Yeter ki birlik olalım; 'direniş cephesini' tahkim edelim, istemeden de olsa 'bozgunculara' malzeme vermeyelim." çağrısı yaptı...

İşte Salih Tuna'nın yazısının ilgili bölümü:

BOZGUNCULARA MALZEME VERMENİN ANLAMI NE?

Bu meyanda sormak isterim: Atatürk'ün heykelini Rize meydanından kaldırmak nedir Allah aşkına? Hangi niyetle olursa olsun, isterseniz daha uygun bir yere o heykeli dikin, “bozgunculara” malzeme vermenin, hele hele Atatürkçülerin kalbini kırmanın ne alemi var?!

Yapmayın!

Bir de şu var: FETÖ soruşturmasını sulandırmak değilse niyetiniz, Cumhuriyet gazetesi çaycısını (hakaretten falan) tutuklamak da ne oluyor?

İlginçtir: FETÖ'den yargılanan Ali Bulaç dahil 54 gazetecinin mal varlığına el koyma kararını da aynı mahkeme almıştı.

Bu mahkeme heyeti kusura bakmasın ama yabancı medya algı savaşı için malzeme sipariş etse daha fazlasını istemek aklına gelmezdi.