Medya
24 Ara 2016 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Salih Tuna Fehmi Koru'yu yaylım ateşine tuttu! “Sayın Gül'ün muhterem arkadaşı neden böyle?"

Salih Tuna bugünkü yazısında yakın çevresi FETÖ'den tutuklu olan Fehmi Koru'ya sert sözlerle yüklendi.

Salih Tuna bugünkü köşesinde Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı Fehmi Koru'yu yaylım ateşine tuttu.
Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, "FETÖ'ye toz kondurmadı" dediği Koru'yu hedef alan bir yazı kaleme aldı.

15 TEMMUZ ELEŞTİRİSİ

15 Temmuz darbe girişinin arkasında Gülen'in olduğu görüşüne mesafeli yaklaştığını söylediği Koru hakkında Tuna, "Darbecilerin rehin aldıkları Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a, “Seni Fethullah Gülen'le görüştürelim” şeklinde teklif yaptıkları medyaya yansıdığı günlerde, “Darbenin beyni Gülen olabilir mi? Olmasa da oldu bile…” diyebildi." ifadelerini kullandı

GÜLEN'DEN FEHMİ KORU'YA EV HEDİYESİ İDDİASI

Koru'nun AK Parti'nin tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran seçimleri sonrası Erdoğan'a 'Beştepe'yi boşalt' içerikli yazılar yazdığını hatırlatan yazar,  Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin "Fethullah Gülen Fehmi Koru'ya ev hediye etti" iddiasını gündeme getirdi.

"GÜL'ÜN YAKIN ARKADAŞI OLMAYANA ZULMEDİLMESİN"

FETÖ tutuklusu bazı yazarların mal varlıklarına el konulmasını eleştireren Tuna, "Yanlış anlaşılmasın; kıyas yapmıyorum. Yani, madem öyle, Fetullah Gülen'in hediye ettiği mezkur eve de el koyulsun, demiyorum. Ben sadece ve sadece, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün arkadaşı olmayana zulmedilmesin, diyorum." diye yazdı.

"SUİKASTTA FETÖ'TE TOZ KONDURMAK İSTEMEZ HALİ VAR"

Koru'nun Rus büyükelçi Karlov'a yönelik suikastle ilgili çelişkili yazılar yazdığını savunan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Katil için “Yalnız kurt” olabilir dedi. Tıpkı, Hrant Dink'in katillerini “okey oynayan çocuklar” tesmiye eden hemşerisi gibi.

Sonra kalem oynattığı nevzuhur internet sitesinde, “El Nusra”yı işaret etti…

Bütün bunları da polisiye sevdasıyla, kuşku duymakla, soru sormak iştiyakıyla açıklıyor ama, sanki “FETÖ”ye kondurmak istemez bir hali var.

Yoksa neden şöyle bir ifadeye yer versin ki: “Silâhsız terör örgütü' sıfatıyla anılırken, 15 Temmuz uğursuz darbe girişiminden sorumlu tutulduğu için 'silâhla' ilişkisi kurulabilmiş olan örgüte, bir de böyle bir tetikçinin mal edilebilmesi, soruşturmayı yürütenlere cazip de gelebilir…”

Sonra, “kripto FETÖ'cü polis” olması kuvvetle muhtemeldir, dedi.

Lakin, müstear adıyla yazdığı yazıda, “Elbette suikastçı FETÖ'cü olabilir, ama işlediği suikast FETÖ'cü olmak zorunda mı?” şeklinde tuhaf ötesi bir soru sordu.

En tuhafı da, Associated Press (AP) foto muhabirinin o sergide bulunmasını isteyeni, öngörüsünden ötürü kutlarken ihsas ettiği “külyutmaz” haliydi.

Evet, hiçbir şey gözünden kaçmıyor; ne ki, ayının izine bakın derken, elinden gelse ayıyı gündüz gözüyle gözümüzden kaçıracak.

Sayın Abdullah Gül'ün muhterem arkadaşı neden böyle?

Arkadaş kurbanı mı, çevresi mi kötü, yoksa baştan beri hep böyle miydi?"