Gündem
28 Kas 2014 13:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Sahte TTNET faturasına dikkat! Virüs bulaşabilir!

Hacker'lar bu defa de e-faturalara el attı; TTNET'ten geliyormuş gibi görünen e-faturalar aslında içinde virüs saklayan çok tehlikeli bir dosya...

BU MAİLİ SAKIN AÇMAYIN

TTNET'in e-fatura mailini birebir kopyalayan bilgisayar korsanı hacker 'lar, virüs yüklü e-postayı e-fatura ismi altında kullanıcıların mailine gönderiyor. Faturalarına bakan ve 'bu tutar benim olamaz, ayrıntılara bakayım' olacak şekilde devinim eden kullanıcıları hedef alan bilgisayar korsanı hacker 'lar, bu sayede mailde bulunan 'E-Faturamı Görüntüle' butonuna tıklayan kullanıcıların bilgisayarına bir ZIP dosyası indiriyor.

Bu dosyayı açan kullanıcılar ise doğrudan virüsü elleriyle bilgisayarına bulaştırmış oluyor.





TTNET yetkililerinden mevzu ile ilgili gercekleşen duyuruda şu satırlara yer verildi:

"Son günlerde TTNET ismine hazırlanmış, düzmece fatura gönderimi yapıldığı tespit edilmiştir. TTNET olarak, müşterilerimizin veri (bilgi) güvenliğine maksimum düzeyde ehemmiyet gösteriyor ve kişisel emniyet standartlarını en üst seviyede tutuyoruz. Bahsi geçen düzmece faturalar hususunda müşterilerimizin nihayet derece dikkatli davranmalarını önemle rica ediyoruz. Müşterilerimiz güvenlikleri için ilgili maillerdeki ek ve linkleri açmasınlar ve bu mailleri silsinler" söylendi .