Gündem
10 Mayıs 2018 09:04 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:12

Sağlıklı Yaşam Festivali’ne sayılı günler kaldı!

’‘Sağlıklı Yaşam Festivali” 12-13 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Göztepe’deki Park Residences Cadde'de Nilüfer Batur’un sunumuyla gerçekleşecek.

Türkiye’de ilk kez, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteğiyle, MEYEV Vakfı ve Bouton Medya tarafından organize edilen, ’‘Sağlıklı Yaşam Festivali” 12-13 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Göztepe’deki Park Residences Cadde'de Nilüfer BATUR’un eşsiz sunumuyla gerçekleşecek.

MEYEV vakfı ve Bouton Medya tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Kurumu, Yeşilay Cemiyeti, Kızılay, ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleriyle 12-13  Mayıs'ta düzenlenecek Sağlıklı Yaşam Festivali, İstanbul’un ikonik ve parklarındaki etkinlikleriyle meşhur Bağdat Caddesi Göztepe mevkiinde gerçekleşecek. Ana sponsorun Park Residences Cadde olduğunu ve bir çok firmanın sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlik 8,500 m‘lik bir alanda düzenlenecek. Festivalde, beden ve ruh sağlığı üzerine sağlık iletişimi yapan ünlü isimlerin yanı sıra spor eğitmenleri, estetik-güzellik uzmanları, ve diyetisyenlerle söyleşiler yapılacak. Etkinlik alanındaki yerleşim planında ana etkinlik salonu,  sağlıklı workshoplar, spor etkinlikleri ve fuar alanları öne çıkanlar arasında. Etkinlik tamamen kamu yararına ve sağlıklı yaşam tarzı için farkındalık oluşturmak adına tüm katılımcıların destekleriyle ücretsiz olarak yapılacak ancak güvenlik sebebiyle katılım için online saglikliyasamfestivali.com web sayfasından kayıt yaptırılması gerekliliği belirlenmiştir. 

Ana sponsorluğunu Park Residences Cadde’nin üstlendiği festivalde, sağlıklı beslenme, iyi yaşam, spor, güzellik, kişisel gelişim gibi konular detaylı bir şekilde incelenecek. Birbirinden ünlü isimler de, ziyaretçilere iyi yaşam tüyoları vererek festivali taçlandıracak. Festival ziyaretçileri, eğlenceli ve öğretici etkinlik alanları, workshoplar ve söyleşilerle de karşılaşacak.



Festivalin özel konuşmacıları, ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Halit YEREBAKAN, Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU, Dr. Ayça Kaya, Metin HARA. Doktorların sunumlarının yanında ünlü şefler Danilo Zanna, Ayvaz Akbacak, Glutensiz Şef katılımcılara tadım deneyimi sunacak. Bu özel isimlerin keyifli söyleşilerini ise, eş zamanlı bahçe etkinlikleri ve DJ performansı tamamlayacak.

Etkinlik kapsamında olanlar bu kadarla da bitmiyor. Youtube kanalı Stolk’un sevilen sunucusu Ümit ERDİM de, ameliyat olmadan, spor yaparak sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verdiğini, CrossFit ekibiyle birlikte interaktif bir sunumla anlatacak.

Etkinliğin en özel yanı sağlığı, bol gülüşle desteklemesi. BKM Mutfak ekibinin de katkılarıyla hazırlanan, gösteri aralarında sergilenmek üzere hazırlanan kukla şovu ve stand-up gösterileri, seyircisini kahkahaya boğacak.

Sağlık Bakanlığı İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından bakanlığın her gün 10 bin adım kampanyası  için farkındalık oluşturmak adına  organize edilen  Uçurtma Şenliği ise 12 Mayıs günü Sağlıklı Yaşam Festivali alanından başlayacak ve Göztepe Özgürlük Parkında devam edecek.  Yerde festival alanındaki cümbüş uçurtmaların renkleriyle gökyüzüne taşınacak.

İki güne sığdırılan bu dev etkinliğin amaçlarından biri olan, aktif sporun hayatımızdaki yerine dikkat çekmek amacıyla, Sağlıklı Yaşam Festivali’nin ikinci gününde, etkinlik alanından yola çıkışla 5 km. parkurlu ve dileyen her sporseverin katılabileceği bir bisiklet turu düzenlenecek.