Magazin
03 Kas 2017 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Sadettin Saran'dan boşanan Emek Külür’e dava şoku! (Medyaradar/Özel)

İş adamı Sadettin Saran’ın boşandığı eşi Emek Zübeyde Külür’e bir dava da eski şirket çalışanından geldi.

Emek Külür’ün şirketinden 160 bin liralık prim alacaklarının ödenmediğini iddia eden meslektaşı Eyüp Çelik, davacı oldu.
 
Ünlü diş hekimi Emek Külür kendisi gibi diş hekimi bir çalışanı tarafından mahkemeye verildi. 

İstanbul İş Mahkemesi’ne dava açan doktor Eyüp Çelik dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

“Emek Külür’e ait Denta SML Özel Sağlık Polikliniği ’nde 4 Mart 2015 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında diş hekimi olarak çalıştım. Şirkette maaş ve prim sistemi ile sigortalı olarak çalışıyordum. Anlaşmada, kliniğe kazandırdığım hastalar için tüm malzeme, vergiler düştükten sonra hastadan alınan bedelin yüzde 70’i benim, kalan yüzde 30’u ise kliniğin olacak’ diye anlaştık. Çalıştığım 2 yıllık süreçte prim almaya hak kazandım. Denta SML Özel Sağlık Polikliniğinden 160 bin liralık prim alacağım doğdu. Daha sonra bir anlaşmazlık yüzünden sözleşmem haksız yere fesih edildi. Emek Külür’e ait şirket, bana çalışma koşul ve şartlarına uymayan bir sözleşmeyi imzalatmak istedi. Aleyhime olan bu yeni sözleşmeyi imzalamak istemeyince bir daha kliniğe adım atmamam söylendi. Ayrıldıktan sonra sigorta günlerinin de eksik gösterildiğini tespit ettim. Prim alacaklarımı şirketten istedim. Noter aracılığıyla İhtar çektim. Kabul edilmedi. Halen 160 bin lira tutan prim alacağım ödenmedi. Beni mağdur etti ” 

5 yıllık evlilik tek celsede bitmişti

Eylül 2012'de nikah masasına oturan iş adamı Sadettin Saran ile diş hekimi Emek Külür'ün mutluluğu 5 yıl sürmüştü. Çiftin kıskançlık nedeniyle önce aralarının bozulduğu söylenmiş, Sadettin Saran 11 Ağustos’ta mahkemeye başvurup boşanma davası açmıştı. Çift geçtiğimiz aylarda tek celsede boşanmıştı.

MEDYARADAR/ÖZEL