Medya
03 Oca 2017 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:20

Sabah yazarından tv kanallarına yılbaşı karnesi!

Yılbaşı gecesi hangi televizyonun programı başarılıydı?.. En dikkat çeken isimler hangileriydi?.. İşte Yüksel Aytuğ'un verdiği karne...

Yılbaşı gecesi ekranda yıldız savaşı vardı...

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bu yıldızlar savaşında kimi beğendi, kime şaşırdı, kime tam puan verdi, kimin hangi yaptığını eleştirdi?

İşte sevabıyla günahıyla Yüksel Aytuğ'un yılbaşı ekranlarına verdiği o karne:

YILBAŞI GECESİNİN EKRAN KARNESİ

Ne acıya sırtımızı dönmek, ne de acıya sırtımızı dayamak zamanıdır. Acılarımızı, hüznümüzü yüreğimizin bir kapakçığına taşıyıp diğer kapakçığından kan pompalamaya devam etmek zorundayız.

Bu nedenle gündem ne kadar el vermiyormuş gibi görünse de hepimiz öncelikle 'işimizi' yapmak mecburiyetindeyiz. Ben de, elim pek ermese de bugün yılbaşı ekranını değerlendirmek zorundayım.

Çünkü milli seferberliğin bir kuralı da 'herkesin kendi işini en iyi şekilde yapıyor olduğunu' göstermek. Çünkü bu konuda göstereceğimiz her zaafı, terör örgütlerinin kendi hanelerine kar olarak yazacağından eminim.

EN SÜRPRİZLİ EKRAN: TV 8

Yılbaşı gecesinin en sürprizli ekranı TV8'deydi. 'O Ses Türkiye'nin ünlülere ayrılan yılbaşı özel bölümünde, biz de koltuğumuzu ekrana her döndürdüğümüzde ayrı şaşkınlık yaşadık.

Maçlardaki sinirli hareketleriyle bilinen futbolcu Emre Belözoğlu'nun 'Asabiyim Ben' şarkısını söylemesi, yeni bir yıla girerken 'insanın kendini bilmesinin' ne büyük bir erdem olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Emre maçlarda ne kadar itici bir görüntü ortaya koysa da sahnede bir o kadar sempatik ve içtendi.

En çok şaşırdığım ise dünyanın en iyi hakemleri arasında gösterilen, milli gururumuz Cüneyt Çakır'ın, üzerinde deri ceketi ve çatallı sesiyle 'Resimdeki Gözyaşları' şarkısını 'mükemmel' söylemesiydi. Benim gözlemci puanım 10 üzerinden yıldızlı 10 oldu...

ATV BİLGİ ÇAĞINDA BİLGİYİ HARİKA SERVİS ETTİ

Bilgi çağında bilginin önemine vurgu yapmak ise atv'ye düştü. Gece yarısına kadar süren 'Kim Milyoner Olmak İster?', bilgi ile eğlenceyi kusursuz bir ölçekte karıştırıp harika bir tarzda servis etmeyi bildi.

KANAL D, ZAHİREYİ KURTARMA ODAKLIYDI

Bülent Ersoy ve Kibariye destekli Kanal D'nin 'Ben Bilmem Eşim Bilir'i de 'zahireyi kurtarma' odaklı yayınlardan biriydi.

SHOW TV O KONSERE MİLYONLAR HARCARDI!

Geceye 'Güldür Güldür Show' ile başlayan Show TV'nin, daha sonra ünlü şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan'ın meslekte 40'ıncı yıl gecesini yayınlaması son derece akıllıcaydı. Show TV bu kadar çok ünlünün bir araya geleceği özel bir yılbaşı gecesini kendi organize etseydi kimbilir kaç milyon lira harcayacaktı...

GECENİN EN SÜKSELİSİ: NTV

NTV'nin Nilüfer konserini de son derece başarılı buldum. Yılbaşı gecesinin en 'sükseli' eğlence programlarından birinin NTV gibi bir haber kanalında yayınlanması, acılar içinde geçen ve 'son dakika' yazılarından geçilmeyen haber ekranlarının 'öç alma' gecesi gibiydi. Ne yazık ki bu anlamlı mesaj, saat 01.21'deki hain saldırı ile yarıda kesildi.

GECENİN EN AFİLLİSİ: STAR TV

Yılbaşının en afili ekranı ise Star'dı. Megastar Tarkan'ın Türk sanat müziği albümü 'Ahde Vefa'nın şarkıları, geceye renk ve ahenk kattı. Tarkan'ın mükemmel icrasına diyecek sözüm yok. Konserin ruhuna uygun şık kostümleri de fevkaladeydi. Ama danslarına biraz takıldım. Türk sanat müziği şarkıları için fazla mı kıvraktı ne?

VICTORIA'S SECRET MELEKLERİ DE KANATLANDIRIR!

Saatler 24.00'ü gösterdiğinde ise eşimin tüm engellemelerine rağmen elim yine kazara TLC düğmesine bastı! Gazoz reklamı eksik söylüyor; Victoria's Secret melekleri de kanatlandırır!