Televizyon
28 Eyl 2016 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Sabah yazarından Şevkat Yerimdar eleştirisi!

Beyazperdeden televizyon ekranına taşınan 'Şevkat Yerimdar'ın fragmanındaki, 'Ailece bütün ümidimizi bu diziye bağlamıştık' sözleri dikkati çekti.

Sabah Gazetesi'nden Yüksel Aytuğ'un yazısı şöyle:

"Şevkat Yerimdar sinemada iş yapan yerli komedilerden biri oldu. Bu 'potansiyeli' televizyonda değerlendirmeyi ise FOX deneyecek. Şevkat Yerimdar'ın fragmanı ilginç ve yaratıcıydı.

Bir tüccar-yapımcı, filmin başrol oyuncularını bir kafeteryada sıkıştırıyor. Önce yapımın 'faziletlerinden' söz edip onları etkilemeye çalışıyor. En son olarak da önlerine içi para dolu iki çanta koyuyor ama bizimkiler oralı bile olmuyor. Tam ümitler kesilmişken gariban bir set çalışanı gelip Şevkat'e diyor ki, 'Ailece bütün ümidimizi bu diziye bağlamıştık, teklifi tekrar düşünemez misiniz?' Şevkat bakıyor ki ortada ciddi bir dram var, teklifi kabul ediyor.

Daha önce de yazmıştım; burada dizi eleştirisi yaparken kantarın topuzunu kaçırmamaya özen gösteririm. Bir dizi ne kadar kötü olursa olsun, 'Hemen kaldırılsın' filan deyip beline kazma ile vurmam. Bilirim ki, aileleriyle birlikte o yapımdan ekmek yiyecek en az 500 kişi vardır. Peki sadece set çalışanlarını düşünerek ve yalnızca 'istihdam yaratmak gayesiyle' dizi teklifi kabul eden başrol oyuncusu var mı? İşte ondan pek emin değilim... Bu nedenle tanıtım bana biraz 'bilim-kurgu' geldi doğrusu..."