Medya
14 Mar 2017 10:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:33

Sabah yazarından Murat Güloğlu yorumu: Fox TV 'ince ayar' yaptı!

Sabah gazetesi tv yazarı Yüksel Aytuğ, Fox TV yönetiminin Murat Güloğlu hakkında aldığı 'kovma kararı'nı yazdı.

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın haber bülteninde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşini cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ilan etmesi üzerine sarf ettiği sözlerin ardından Fox TV'nin Azerbaycan yayınına son verilmişti.

"DÜŞÜNSENİZE, AYNI YATAKTALAR"

Geçtiğimiz ay yaşanan bu gelişmenin ardından Fox TV'den 7 Mart tarihinde yayınlanan Hafta Sonu Çalar Saat programında yeni bir yorum gelmiş, programı sunan Murat Güloğlu, canlı yayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva ile ilgili "Düşünsenize, Başkan ile yardımcısı aynı yatakta... Tövbe ya Rabbim" diyerek hoş olmayan bir benzetme yapmıştı.

Kanal yönetimi bu sözleri affetmedi ve Murat Güloğlu'nun görevine son verildi.

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, Fox TV'nin yaptığının Fatih Portakal'dan sonra daha büyük sıkıntı çekmemek için yapılmış bir ince ayar olduğunu yazdı...

Aytuğ, Fox TV yönetiminin aldığı 'kovma kararı' için de "takdire şayan" dedi...

İşte Yüksel Aytuğ'un bugünkü yazısı:

MURAT GÜLOĞLU'NA NE OLDU?

Geçen hafta 'FOX yeniden kapatılır mı?' diye sormuştum.

Malum, Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in eşinin baş yardımcılığa getirilmesini Fatih Portakal tiye aldığı için, FOX'un yayınları bu ülkede bir süre kesintiye uğramıştı.

Bunun üzerine 'FOX Çalar Saat'in hafta sonu bültenlerini sunan Murat Güloğlu da "Düşünebiliyor musunuz, başkan ile eşi aynı yatakta" diyerek alaycı yorumları devam ettirince, bana da o soruyu sormak kalmıştı.

Baktım ki cumartesi 'Çalar Saat'i İlker Karagöz adında yeni bir isim sunmaya başlamış. Karagöz, "Bu bir bayrak yarışı. Murat bana bayrağı devrederek omuzlarıma büyük bir sorumluluk yükledi. Kendisi başka projelere doğru yelken açtı" açıklamasını yaptı ama belli ki bu kez FOX yönetimi 'ince bir ayar yapma' ihtiyacı hissetmişti.

Duyarlılıkları gerçekten de takdire şayan.

Peki ya yeni sunucu İlker Karagöz'ün performansı? O da 'azzz sonra!'