Medya
16 Oca 2017 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Sabah yazarından bomba kulis! Şansal Büyüka gönderilecek!

Lig TV'de yayınlanan Maraton programının moderatörü Şansal Büyüka ile ilgili olarak bomba bir kulis ortaya atıldı.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, sezon bitiminde Şansal Büyüka'nın gönderileceğini, Rıdvan Dilmen, Mehmet Demirkol başta olmak üzere futbol yorumcuları transferi yapılacağını yazdı...

İşte Sabah yazarı Mevlüt Tezel'in yazısının ilgili bölümü:

ŞANSAL BÜYÜKA DEVRİ BİTİYOR!..

Aldığım duyumlara göre beIN Media Group, Süper Lig'de sezon bitince Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka'dan bayrağı devretmesini isteyecek.

Dile kolay; Milliyet gazetesi spor müdürüyken 1992'de TV sektörüne transfer olan, Show TV ve Cine5 başta olmak üzere yıllarca birçok TV kanalında programlar sunan, Digitürk markasından bile eski 'Maraton', 'Televole' gibi efsane programlara imza atan Büyüka'nın yerine bir başkasının geçeceği konuşuluyor.

Dikkatli okuyucularım hatırlar, bu köşede daha önce de yazmıştım. Lig TV'de maçların bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir izleyici kaybı oluyor. Maç sonu görüntüler, özel röportajlar vs. yayıncı kuruluş olarak birçok avantaja sahip olmasına rağmen futbolseverler 'Maraton' yerine NTV'de Rıdvan Dilmen'i izlemeyi tercih ediyor.

Bu izleyici kaybını engellemek için de Büyüka ile yolların ayrılması planlanıyor.

Zaten beIN Media Group, yönetime geçtikten sonra 'Maraton'un süresini azaltmıştı.
Elbette Digiturk'e yıllarca emek veren Büyüka'dan başka programlarda yorumculuk yapması istenebilir ama yeni sezonda 'Maraton' programında büyük değişiklikler olacak, muhtemelen ismi de değişecek.

Büyüka değişikliğini sadece düşen izlenme oranlarıyla değerlendirmek doğru olmayabilir.

Sonuçta Büyüka'nın yıllardır müdürlük yapması ve aynı programı sunması, kendisinde metal yorgunluğu, izleyicide de bıkkınlık yarattı.

İzleyici, başta 'Maraton' olmak üzere Lig TV'nin yayın politikasında bir farklılık istiyor.

Büyüka değişikliği, aynı zamanda beIN Media Group'un istediği kimlik değişiminin en önemli adımı olacak. Haziran gibi spor medyasında büyük transfer haberleri okuyacağız.

Rıdvan Dilmen, Mehmet Demirkol başta olmak üzere bazı yorumcu ve sunucuların BeIN Sports'a transfer edilmesi gündemde.